Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Стефан - майстор
Ще ми се наложи да ползвам услугите на строителна фирма , за строеж . Притежаваме там малък парцел, върху който мислим да построим нещо като вила. Още съм начален стадий, но следващата пролет може да се строи.
Ако някой има координати на подобна строителна фирма, която работи коректно, и на поносими цени, може да ми се обади.
Предварително благодарности!!!
Последна промяна от Стефан на съб фев 13, 2010 2:34 pm, променено общо 2 пъти.
Стефан - майстор
От пускането на темата измина доста време, но няма никаква реакция от никого. А вече е време сериозно да се заема. Проучвам възможностите, но съм сигурен, че няма да ползвам услугите на строителна фирма. Единствено по финансови причини.
Правя следната съвсем елементарна кръчмарска сметка. Значи искам да се изкопае трапа на 1 м дълбочина, без извозване на изкопаното. Това са около 80 куб. м. На дъното да се отлеят основите, след това стените, и накрая първата плоча. Това са около 80 кв.м разгърната площ. По моя сметка ще се отлива около 38 куб.м.бетон. По съвсем груби сметки, бетона ще струва около 5000 лв. Към това прибавям около 3000 за желязо, и към 2000 лв. за механизация и наем за кофраж. Общо излиза към 10000 лв. Фирмата, която ми отговори на запитването, ми предложи оферта за всичко 40000 лв. Няма да кажа коя е фирмата, по разбираеми причини. Значи ми искат 30000 лв за труд. Според мен/накрая ще стане ясно дали съм прав/, една строителна бригада от 10 човека може да се справи с всичко което искам за 10 работни дни, което прави заработка по 300 лв/ден.
Изводи:
1. Нямам тия пари
2. Даже и да ги имам, не съм ги намерил на пътя
3. Не желая някой фирмаджия с група необразовани и мръсни строители да ме прави на глупак
4. Ако се обади някоя строителна група от Пловдив с нормална оферта, може да преговаряме
5. По всичко личи, че ще се наложи да викам на помощ "неволята"
prascho - майстор
Изкопаването на дупката, наливането на петите, куфраж на основи и наливането им, както и куфраж и наливане на плоча с арматура ми се струва, че ще отрепа повече от 10 дни. На каква височина ще бъде първата плоча над земнята повърхност?? Ще има ли мазе, или ще копаете само основите, ако плочата е на 50 см над земята ще се насипва с пръст ли нивото и след това директно ще се налива без куфраж? Ами плочата е около 12 кубика бетон, обиколката на стените е около 9 кубика бетон за висичина 1 метър, има вътрешни стени, над нивото на земята... това ме навежда на мисълта, че ще има мазе или насип???
Стефан - майстор
prascho,
Извинявай, но много въпроси поставяш, и нито един верен отговор :lol:
Аз не търся коментари, а изпълнител. И оферта.
tinalex - специалист
Изчакай 2 години.В момента е неразумно да се строи.Съжалявам ,знам какво е ,но в момента строителите са велики.Ако можеш да се заемеш с организацията,транспорта и контрола на строежа,може да ползваш и неграмотни и неуки общи работници.Но не е лесно.
$64EN - специалист
стефчо с твоя негативизъм не искам и да си помислям на какви хора ще случиш .
желая ти всичко най-добро и успех
Стефан - майстор
Дали е негативизъм, или не, не знам. Наречете го както искате. Със сигурност осъзнавам обаче, че постовете ми не се харесват на хора, на които това им е бизнеса. Моля да ме извинят, и да ме разберат. Защото аз съм от страната на клиентите.

А що се отнася до това, на какви хора ще попадна, не знам. Бъдещето предстои. В никой случай обаче не мисля да давам честно спечелени с труд пари на хора, които ме мислят за ...... Не мога да намеря точната дума за случая.
Gandalf - специалист
Само да ти напомня, че се беше зарекъл след 01.01.2008г. да не пишеш повече във форума. Нещо много бързо забрави!!!
rendo - специалист
Стефане не искам да те обидя дано не го тълкуваш така .....

Преди с теб сме имали припирни просто защото ти възприемаш че всички майстори които работят за тебе трябва да са сс висшо образование и едва ли не до колкоъто съдя по постовете ти си много критичен ...... и малко за дяволе се имаш.........

искам да насоча вниманието ти на няколко неща:
1-во за да изкопаеш трапа - дори и ако може там да влезне BobCat ще ти работи поне 2 дни което са минимум 500-600 лв - тръгнеш ли да земеш багаер става страшно.......

След което ако искаш да има дранаж имаш 1-во трамбоване насип, трамбоване и пясък трамбоване....

След което имаш подложен бетон поне 10 см

след което имаш да ти се копяят тръби за вода и канал ........

след което ти хубаво си писал някви пари за желязо ама тва желязо ти е за усновата т.е. дебела арматура коеот значи че трябва да я поръчаш или от арматурен двор което вече става бая по различна цена ....

След което това трябва да дръпне и да почваш плоча което значи че ти се бави кофража в теб а ти плащаш наем за него....

След което ти трябва поне 2-ма души които по цял ден да седят на обекта 1-да седи да ги стяга работниците и да следи качесството а другия да ходи да ти търси и урежда матеряли .......

След което предполагам цената която си определил за бетон не е съобразена с това че не си в града което значи че възела е далече което знач е по скъпичко ще е ......

така че мойте уважения според мен с по малко от 20 бона не можеш да се измъкнеш ...........

А и аз в тази проста сметка виждам работа за минимум 10 човека за около 1 месец ...

А и като гледам ти си ги смятъл по 30 лв ..... за около месец нека го кажем работен месец т.е. 22 работни дни че ще се свърши работа (което ме съмнява) това за по 700 лв на човек т.е. 7000 след което имаш да платиш и на хората които са ти контрола и доставки и ако си умен на постоянните ти работници да хванеш да им вкараш по 50 лв застраховка че обикновенно са пяниици и стават бели и ти вече си готов с 10 бона ..... и това е при полужение че ти дойде директно навита арматура а ако трябва да се навива на место става ........

Искам само да ти кажа че съм виждал не едно и две дяволета като теб които си го получиха хубаво .... единя му предложиха да му направят плоча вместо за 2000 - за 800 като щеха да я бъркат на ръка ... така я направиха че после замаската му излезна 2000 само ... а плочата ще се спука някой хубав ден ........

Така че моето предложение да се поинтересуваш малко първо от цените преди да ходиш да развяваш твойте сметки и парите които в твое лице са достатчни защото на това ще ти се лепнат или мърльовци или турци ... просто кадърен човек без пари не работи
Стефан - майстор
Gandalf написа:
Само да ти напомня, че се беше зарекъл след 01.01.2008г. да не пишеш повече във форума. Нещо много бързо забрави!!!
Дали ще пиша, или не, си е моя работа. Не виждам тебе какво те бърка това.

rendo.
ще се опитам да ти отговоря как виждам нещата преди още да съм ги започнал. Мисля се повече за практичен човек, отколкото за дяволе. Тази събота тръгвам на проучване на нещата, и първото нещо, което ще взема, е фотоапарата. Да документирам. Още същия ден мисля да се срещна с шефа на една строителна бригада, за да видя колко точно ще ми поиска за труда. И още една среща за да видя нагледно строителното скеле под наем. Ще има сделка, ако ми изнася.
В неделя идва багер, за да изкопае трапа. Баджанака е направил уговорка с негов приятел, багериста, за 200 лв. Но даже и на място да поиска още малко, за сега ме устройва.
За момента ще се копае трапа, нищо друго. Скоро няма да живея там, и затова останалите изкопи ще се правят по-късно.
За желязото - още не съм виждал какво количество и разновидности е заложил проектанта. Парите за него са хипотетични.
За останалите неща - бетоновия възел е на 2 км, арматурния двор също на 2 км, Металснаб е на 4 км, а кофража евентуално е на 3 км.
Следващия въпрос - не ми трябват двама души. Достатъчен ми е само шефа на групата, с когото ще правя сделката. А той, ако иска да работи с двама, или 20 човека, мен не ме интересува. Стига да работи по проекта, и качествено. Материалите ще ги договарям и плащам лично. Поне така мисля в момента. Това са мои виждания, и предположения. Дано очакванията ми се покрият с реалността.
Ако не ме хапете много, след време мога да разкажа кое как съм го направил. И колко е общата сметка. Може да постна и проекта.
Последна промяна от Стефан на съб фев 13, 2010 2:36 pm, променено общо 1 път.

Тема "Строителна фирма в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: