Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
M(art)o - специалист
Здравейте драги съфорумци,
Казвам се Мартин на 35 год., от Първомай, Пловдивска Обл. съм.
Регистриран съм отдавна тук във форума , пускам първата тема именно тук в този раздел..
(Само да не ме начеваликате, че не съм чел др. подобни теми тук у форума, че не съм се поинтересувал и т.н. За което ша въ мола, да ма извинявате.. :-D )
Със следната молба, както гласи заглавието на Темата ми -
Купихме си наскоро парцел(ок.860м2) тук в едно село, много близо до Пловдив. В подножието на Родопите е. Та камънаци, трънье, вятър и т.н. С немалка денивелация е.. Радвам се, че поне пътя (Асфалтовия де ) ми е надолу от парцела, а не нависоко...
Със всичките му табаети - (УПИ-та, разрешителни за жил.строителство, тоци-моци, трафо-то е досами парцела ни, ВиК-то е на броени метри. На асфалтов път е, с лице около 20 м. на него и към 42,8 метра дълбочина(ширина) - Южно изложение... Самия парцел е с "идеалните очертания- Правоъгълен"..:roll:
А и в самата местност, в периметър от 20-30 метра засега нямаме комшии нито отляво, нито отдясно. На едва 40 метра има застроени къщи вече. Нито пред парцела има построени къщи, нито зад него, чак до самия балкан...
Искаме да си построим 2 етажна къща. Със цел - Целогодишно обитаване ! С РЗП - 170-180 м2 (1-ви ет. 100 м2, 2-ри 80м2..) Без тавански стаи и т.н.
Подобно на това -

Изображение

Евентуално - за склад или бойлерно помещение ще бъде предназначен тавана.
След като монтираме при прикл. на покривните монтажи, ще монтираме слънчевите панели. Та да си монтираме подово отопление.
Малко съм "Новобранец" в сферата на типовете строеж, конструкции и т.н. Имам все пак бегли познания и виждания върху строежите.
Много ми хвалят напоследък Дървените конструкции.. Или по-скоро на немски казано "Holzskelettbau" - т.e "Дървен скелет , строеж"
Та какво бихте ми препоръчали.
Мисля си , че все пак няма да мине без бетонна основа (и фундаменти , ивичести ли как му са викат там..) Та гледам да е макс. олекотена конструкцията. И естествено - Надеждна! Сандвичпанели ли и тям подобни..? В никакъв случай не искам да е "Фертигхаус" - Готова къща или сглобяема.. Понеже, само негативи слушам и чета за тях. Или пък в най-краен случЕй - Монолитен строеж! Не ми се прахосват "толко и толко суха парЪ" за къщата! Все пак, прагматичността и разумнитте харчове са на 1во четене!

Благодаря ви за опашките от мнения, съвети, препоръки, акъли и т.н.
Поздрави
- Марто
Последна промяна от M(art)o на съб мар 26, 2016 2:51 pm, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Честито и ...умната при майсторлъка във- вид:качество:пари :?
M(art)o - специалист
Andri01 написа:
Честито и ...умната при майсторлъка във- вид:качество:пари :?
Благодаря ти съфорумецо! :)
А към другите -
Ще ви моля (горещо) , за препоръки относно сериозни и читави майстори..Бригади или строит.фирми . От тук - Пловдив и региона!
Нямам ич намерение да поя разни пияндета, дето се пишат за "най-големите масторе..."!
M(art)o - специалист
Здравейте,
:? Да не би да съм допуснал грешка някъде..?
Никой ли няма да се включи с каквото и да е било...???
p.v.x - майстор
M(art)o написа:
Здравейте,
:? Да не би да съм допуснал грешка някъде..?
Никой ли няма да се включи с каквото и да е било...???

Целогодишно обитаване....Монолитно строителство.

Във обяснителната ти (ви) записка,изреди всички видове строителство... :-D

Търсиш препоръки , за вида строителство , или за притесненията ти , за каменистия терен.
M(art)o - специалист
p.v.x написа:
... притесненията ти , за каменистия терен.
Да - Целогодишно ще се обитава.
Мислим за дървена конструкция - По-евтино ще е, отколкото монолита.
Но пък терена.. :?
p.v.x - майстор
M(art)o написа:
p.v.x написа:
... притесненията ти , за каменистия терен.
Да - Целогодишно ще се обитава.
Мислим за дървена конструкция - По-евтино ще е, отколкото монолита.
Но пък терена.. :?
Зависи....Според мен , монолита ще ти излезе по тънко. Хубав дървен материал...сух :?: Ще е на висока цена.Пак се повтарям...аз бих избрал монолит.
За терена ....геодезия не си ли правил. :?
Hoвoceлckи - майстор
M(art)o написа:
А и тук все да става Рекламен отдел ...
Бъркоча стана пълен!
Не само, че всеки си "предлага" или хвали "добитъка" Все едно сме на Хайван - пазара,
но и в главата на човека е настанал такъв Хаос със сигурност!
Всичко се е изписало вече! Няма какво да се добавя повече според мен!
Нека модераторите да се намесят!
Ми да не става бъркоч и тук и т.н. хората гледат да не пречат :-D
А от евтино, качествено и хубаво можеш да си избереш две опции :wink:
VLADO66 - майстор
След като ще е отдалечено от големите населени места е добре да се види и направи сметка в района какви строителни материали има-ако има дървен м-л на добри цени, можи и да е дървена.Ако има бетон,тухли и друто,може за е монолитна.Цените приблизително са еднакви.В монолитния случай има повече мокри процеси, които имат технологични срокове.
ArturDent - Почти Безобиден
Първо това, което си показал на снимката, не е 170-180 кв.м. По скоро е 470-480, да не кажа повече.
В голямо заблуждение си че в България дървената къща ще ти излезе по-евтино от монолитното.
По-скоро, това което си дал за пример ще ти излезе поне тройно по-скъпо.
Не се подвеждай по цените на "дървените" къщи които има в нета. Те са без основи и съответните комуникации - ток, вода, канал. "Строителите" на тези къщи искат ти да си ги направиш и те после да ти сложат една барака отгоре...

Основите са 20-30 процента от цената....

Тема "Препоръки за строеж на къща, върху камениста почва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: