Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
PACH - помощник
Здравейте, дойде време и аз да се запиша в този раздел. Първо да се представя, защото това е първата ми тема във форума.
Аз съм Иван от Бургас, сватбен и парти диджей с разнообразни хобита и активен член в офроуд, фолксваген, аудио и още няколко специализирани форуми. Семеен с едно момиченце на 2.5 годинки, януари живот и здраве ще се родят и близнаците, което ме накара да се замисля за нов дом с повече пространство за голямото ни семейство. Прецених че не ми се живее цял живот в апартамент и реших да закупя земя, на която да постоя дом. Преди два месеца закупих имот в Бургас 1025 кв.м от ЧСИ. Бил е собственост на фирма която фалира през 2008г. започнат е строеж, изляти са основите и вдигнати колони на 1 етаж. След това банката не отпуска кредит и нещата приключват до там. Доста години минаха от тогава, търговете излизаха периодично и никакъв интерес от никой. За повечето хора мястото явно не е атрактивно, но на мен ми допада. На последния търг цената ме устройваше, явих се и го спечелих. Това беше лесната част от задачата. Вече два месеца се боря с документация, нов ПУП, вписване на мое име, разделяне на имота със съсобствениците, аз съм собственик на 1025 от 1325 кв.м. В последствие виза и т.н. Идеята ми е да ползвам вече изградените основи и колони, спестявайки доста средства и върху тях да постоя еднофамилна, едноетажна къща с жилищна площ около 300кв.м и остатъка да направя гаражи за хобито и склад за техникта. В оригинал описанието е: Жилищна сграда със смесено предназначение, състояща се от партерен етаж, пет жилищни етажа и две подпокривни нива. Ето как изглежда ситуацията в момента.

Изображение

Изображение

Изображение

Ето и малко чертежи:

Ситуация

Изображение

Основите

Изображение

Колони

Изображение

Разпределение партерен етаж

Изображение

Разпределени първи жилищен

Изображение

При разделянето на имота част от плочата ще се окаже в съседите, така че в момента съм на вълна идеен план. За момента планирам средното разпределение:

Изображение

Точно тук имам нужда от малко помощ, дали това е най-удачното разпределение и ако някой има по-добра идея и му се занимава да помогне, може да копира втората снимка и на пейнт да направи някаква груба скица. Повече мнения, по-голям шанс за добър резултат, благодаря.

Изображение

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ще следя с интерес приключението "прекрасна къща" :-)
Успех!
За мен, моля, 2 хоби помещения (чисто и "мръсно"), склад и фитнес :-)
Последна промяна от n_a на чет сеп 10, 2015 8:00 pm, променено общо 1 път.
egomen66 - майстор
Добро представяне.... на първо време , намали , редактирай , скиците-снимките. :rock:
Фитилчо - майстор
Добре дошъл, познах те по аватара, караш Синхро бус :roll:
Успех !
PACH - помощник
Фитилчо написа:
Добре дошъл, познах те по аватара, караш Синхро бус :roll: Успех !
Няма грешка, аз съм :) Добре заварил, макар че от няколко месеца чета активно форума в раздел строителство, отопление, изолации, много полезни неща научих. Надявам се до април догодина да съм приключил с документацията, разрешителното за строеж и т.н. за да започна строежа с изливане на плочата, зидане с Поротерм 38 последна версия, която видях този уикенд на изложение в Бургас. Представителя ме убеждава че няма нужда от външна изолация, но май ще използвам изолационна система от Вебер. Голямото ми притеснение са основите, които нямат никаква изолация, ще трябва да изкопая обратния насип, мазане с хидроизолация, лепене на топлоизолация и затваряне. Разбира се, ще трябва да изолирам и плочата, която е огромен термо мост. Още не съм измислил как да прекъсна термо моста при калкана със съседите и за там приемам съвети.
Прикачен файл:
Photo0747.jpg
nv952 - майстор
:prayer:
Разгеле един от Бургас да строи къща :supz:
Че вече почнах да се отчайвам :?
Успех със строежа :)
Ако не е тайна,в коя част на гради си започнал новият дом :?:
PACH - помощник
nv952 написа:
:prayer:
Разгеле един от Бургас да строи къща :supz:
Че вече почнах да се отчайвам :?
Успех със строежа :)
Ако не е тайна,в коя част на гради си започнал новият дом :?:
То няма много опции да посториш къща в голям град като Бургас, да не говорим на един етаж с тази квадратура си е направо разхищение, но се съобразявам с наличните основи, нямам желание да давам пари за къртене :)
Мястото се намира в Меден Рудник до 91 блок, най-близките съседи са на 200 метра.

Невен от Сарафово с москвич 408 ?
nv952 - майстор
PACH написа:
Невен от Сарафово с москвич 408 ?
:lol:
Сарафово- [-X
Изгрев :wink:
Иначе Опел астра :razz:
dadko - майстор
Ехаа, хубава застроена площ като за къща- 517 м2. И колоните са като за 7-8 етажна сграда (3971м2)
Но никъде не виждам канализационни тръби- не е ли прекарано нещо? или са мислели след изливането на бетона да къртят ?
Щото- ако има прекарани някакви тръби- ще трябва да съобразиш твоето разпределение с тях- кухня, баня...
VLADO66 - майстор
Ще направиш топлоизолация над плочата естествено и ще прекъснеш термомоста.Може да се видиш с конструктор и да махнеш някои шайби и колони които не са нужни.Има изменение на наредба 7 и ми се струва че Винербергер 38 не влиза в новите изисквания,така че трябва допълнителна изолация.Така и така ще ти е нужна за ст.бетоновите елементи.

Тема "Новото предизвикателство, еднофамилна къща...голяма :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: