Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
anuwar88 - специалист
Здравейте колеги!

Имам следното питане :

Триетажна къща с 3 комина. Един се ползва за парното, другият евентуално за аспиратор в кухнята, но третият е напълно непотребен и са заема място. Иска ми се да го бутна и да усвоя мястото, което заема. Идеята ми е да бутна и една стена, която по чертежите ми се струва, че не е носеща, но искам да съм сигурен, разбира се...
Моля Ви за съвет към какъв специалист трябва да се обърна - строителен инженер,инженер-конструктор, проектант или?
Търсих в Интернет, но нищо не намирам. Колко горе долу излиза такава услуга, т.е. становище кое може да се бута и кое не?
Нужно ли е да подавам нещо в общината? И като цяло бутането на комин голямо мазало ли е, т.е. по-добре да не се захващам...?

Поздрави! :partyman:
gnt69 - майстор
Инженер конструктор.
joro1968 - специалист
Не го пипай,защото жена ти може да си тури саксиите със цветя :)
Или след 30-40 години унуците може да решат да направят преустройство на стаите и да почнат да псуват че трябва пари да дават за нов комин да си сложат аспиратора...... :lol:
anuwar88 - специалист
Абе така е изпльокан едва ли не по средата на стаята и много дразни, ако може относително безболезнено да го бутна това предпочитам :-D :-D :-D
gnt69 - майстор
Ами то бутането лесно после чистенето проблем. Можеш със чук или с къртач, зора е да махнеш един ред тухли. При всички случаи трябва да стане отгоре надолу. :partyman:
anuwar88 - специалист
gnt69 написа:
Ами то бутането лесно после чистенето проблем. Можеш със чук или с къртач, зора е да махнеш един ред тухли. При всички случаи трябва да стане отгоре надолу. :partyman:
С къртач по-скоро, че е бая як. :-D
А има ли вариант да сваля комина само на третия етаж и да си стои на втория/първия, т.к. той няма да се ремонтира сега и не искам да става мазало и там? Т.е. бутам го до ниво плоча на третия етаж и там затапвам с гипскартон и отгоре изливам я бетон, я нещо друго? :?
gnt69 - майстор
Всичко може ама трябва внимателно да видиш дали комина е стъпил на плочата или е зидан отдолу до горе. Има всякакви изпълнения. :partyman:
anuwar88 - специалист
gnt69 написа:
Всичко може ама трябва внимателно да видиш дали комина е стъпил на плочата или е зидан отдолу до горе. Има всякакви изпълнения. :partyman:
Ясно, благодаря! :wink:

Тема "Бутане на комин в къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: