Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kGitsov - специалист
Здравейте,

от няколко години търсим да си закупим имот за къщичка около София.
В града са твърде скъпи имотите, а нямам възможност (разбирайте време) да познавам всички селца в околието на София...

Бих оценил ако споделите мнението си за район, който да е хем на комуникативно място (т.е. бърз достъп до София)
хем населеното място в което се намира да не е пусто и умряло, не говоря за дискотеки и кръчми, а за магазини, училищта (функциониращи), детски градини (функциониращи) и прочее.. Да не е и до индустриална зона, но и да не е в планината на баири..

Принципно досега бях насочен главно към Нови Искър като район, но ми прави впечатление, че имотите там поскъпват в изключително неразумни граници. Смисъл, няма предлагане, а всичко което излезе излиза или някъде по индустриалната зона, или на черни пътища за цени, като все едно купуваш и къща..

Идеята е построяването на сглобяема къща..

Ще се радвам да дадете някакво мнение.. :partyman:
profesionalist_wood - майстор
Във Панчарево, с.Герман и с.Елешница виж. Недей да купуваш в Гара Елин Пелин... виж некролозите на спирките и си прави извода за инд.зони.
gechev - специалист
[vbox][/vbox]Работя в с. Столник. За 20 минути съм пред Паметника Левски, а след още 35 - 45 съм се прибрал в Мотописта. Всички села в околността са идеални. Закрити са от север от Планината и открити със слънчево изложение юг.
Gadnyara - специалист
Каква площ целите? Какви цени очаквате? Щом няколко години търсите, вероятно изискванията са неизпълними или Ви е скъпо. Или не търсите наистина, а само преглеждате обявите в Интернет.

Ето примери за цените в села, които аз предпочитам, точно в р-н Н. Искър, но в периметъра на Околовръстното.

Преди година бях стигнал до сделка за много стара къща, ~60кв.м, с двор 820кв.м в Негован, ъглов парцел на две асфалтови улици. Около 43€/кв.м беше обявено, спазарих на 41 и точно преди да дам аванса, хората се отказаха - решиха, че ги "цакам" с цената. Хубавото беше, че има действащи партиди за ток и вода (печели се време), лошото - трябваше да се събори и изнесе къщичката и бетоните около нея (поне 100куб.м стр. отпадъци), оградата също. Ведднага след като отказаха, го пуснаха на 40 000€, но и на 35 хил. ще го дадат. Понеже се опитват да го продават без агенции, в сайтовете не бях попадал на обява. Чрез разпитване в Кметството стигнах до собствениците.

А аз, в крайна сметка купих на 40€ в Чепинци, в пълно съответствие с изискванията на идейния проект и разположението на къщата ни. Не посмях да се пазаря (да не се откаже като предишните :-D ), само 800€ намалихме и то по желание на продавача. :wink: Това пък беше обявено в най-разпространените сайтове, но без снимки. Такива обяви се прозвъняват по-рядко, но понякога са правилните оферти.

По двата парцела общо загубих 1 година.
vgeorgiev - специалист
Банкя.

Едит: ако нямам кредити де :)
Иначе съм навит за малка къща в оживено село около София. Хубаво е да имаш съседи, които живеят там целогодишно. Нещо до 10 000 лв 8-[
iavor - специалист
От 10 г. съм в с.Храбърско,на 20 км.от ж.к.Люлин. В селото няма "тъмно зелени"което според мен е от голямо значение.Пътя е добър и с кола до София се стига за около 30 мин. Има училище,не работещо разбира се и децата ги карат с училищен рейс до Божурище.Хранителни магазини 3,кръчми 3.Транспорт -влак и маршрутка.
kolcho - специалист
vgeorgiev написа:
Иначе съм навит за малка къща в оживено село около София. Хубаво е да имаш съседи, които живеят там целогодишно. Нещо до 10 000 лв 8-[
10 бона са огромна сума, човече! До 1000 лева е горницата. Максимум 1200, ако имотът е с троен гараж, не-повече!
:lol:
kolcho - специалист
iavor написа:
Има училище,не работещо разбира се и децата ги карат с училищен рейс до Божурище.Хранителни магазини 3,кръчми 3.Транспорт -влак и маршрутка.
Хе, хе - има училище, което го няма, има и влак - един път дневно. Страхотно - кеф ти училище, кеф ти влак :lol:
шоп - майстор
kGitsov, уточнете какъв е бюджета и дали търсите в София град или в София окръг.

Има сносни парцели в тихи и спокойни райони и селца...въпрос на бюджет

Тема "Къде бихте купили имот за къща (около София)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: