Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
papalin4o - специалист
Здравейте.
Интересува ме някой може ли да ми изготви КСС /което да ми послужи пред банка/ по моите строителни КСС ?
Благодаря Ви.
kozl - майстор
Банката не иска ли и договор със строител към КСС-то?
papalin4o - специалист
Не, защото ще строя по стопански начин, а не със фирма.
gnt69 - майстор
Ама ти имаш ли нещо. Под нещо се разбира количествена сметка. Под КСС се разбира количествено стойностна сметка.Ако знаеш количествата може да се направи КСС, ако не ги знаеш както писаха по горе компот. :partyman:
egomen66 - майстор
Поискай от архитекта , който ти прави проекта , да ти изготви тази количествено стойностна сметка. За която ще си платиш допълнително. Не е скъпо. Може да ти я раздели , за различните етапи от строителството. По този начин банката може да се съгласи на по етапно финансиране. :partyman:
papalin4o - специалист
Да, имам количестена сметка.
Да, точно банката ще ме финансира по етапно /50%+30%+20%/
Искат ми по 1.50лв на позиция за изготвянето на КСС, мислите ли, че е добра цената? Или е скъпо?
gnt69 - майстор
Зависи колко са позициите. Ама дай 100 лева ще ти я направи някой и зависи какво искаш. По евтино може по скъпо може, банката сигурно иска самофинансиране. Другия вариант е купуваш си книжките сядаш на един ексел и си я правиш сам.
http://sek-bg.com/index.php?option=com_ ... Itemid=139
papalin4o - специалист
Съгласен съм да платя на някой 100лв да ми я направи, защото тука ми искат 350лв., а видях, че я правят на програма Team Building, има и още една Project Estimator. И мисля, че сумата от 350лв е висока. То тук 100лв, там 200лв, и досега съм над 2000лв. за такива дреболии, а не съм почнал строежа :)

П.П. Позициите са към 220-240
Gadnyara - специалист
Може би имате предвид Building Manager?

Повечето фирми не таксуват даване (писане) на оферта при налична КС. Не е нужно да им обявявате, че я искате само за пред банка.
Ако не намерите кой да го направи, какво пречи да седнете и да си я напишете по цени от Интернет... Отнема време, но ще стане беплатно.

Тема "Изготвяне на КСС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: