• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
digitalpr - специалист
Здравейте колеги :)

Накратко случаят ми е следния. Дворът ми се пада по-ниско от този на съседа над мен. Трябва да построя бетонна подпорна стена, която ще играе ролята и на ограда. Ще бъде стъпаловидна, следваща релефа на терена. Дължината й е около 30м. Имам изготвен проект за целта. Работата е твърде много за да се захвана сам с нея (около 24 кубика бетон). Става дума за София.

Намерил съм кой да направи изкопа. Мога да се наема и с доставката на материалите, но не разполагам с кофраж. В краен случай бих могъл и кофражни платна да намеря, но нямам греди, дъски и т.н.

Можете ли да препоръчате бригада за построяването на оградата? Търся малка бригада, не голяма фирма, по чисто финансови причини. Но все пак кадърни хора, които знаят какво правят и няма да е нужно да им вися на главите и да нареждам.

Ще съм ви много благодарен ако препоръчате изпробвана бригада.

Поздрави!
p.v.x - майстор
Колко е най високата част на подпорната стена?
И колко широка?
Качи проекта(Съфорумниците ще ти помогнат със сметките).
Готов бетон с бетоновоз?
Трима човека , спокойно могат да се справят при условие , че ще се използва готов бетон.
digitalpr - специалист
В най-високата си част, бетона е 2м. над кота 0 на терена. Бетона ще е готов определено. Трима човека сигурно ще се справят за разумно време с изграждането на кофража и връзване на арматурата, но бетона не може да се озсипва директно в кофража (особеност на терена), ърябва или да се носи на кофи (за което трима са малко), или да се ползва бетон помпа.
p.v.x - майстор
digitalpr написа:
В най-високата си част, бетона е 2м. над кота 0 на терена. Бетона ще е готов определено. Трима човека сигурно ще се справят за разумно време с изграждането на кофража и връзване на арматурата, но бетона не може да се озсипва директно в кофража (особеност на терена), ърябва или да се носи на кофи (за което трима са малко), или да се ползва бетон помпа.
Пак не споменаваш широчината , дебелината на стената.
Със бетон помпа е опасно , да не изхвърли кофража.
Трябва да се има в предвид при направата му.
Има бетоновози с ескалаторна лента.
Трябва да се осигури максимален достъп на бетоновоза.
Два метра височина , не е шега работа.
Може да се ползва и улей.
шоп - майстор
24 м3 бетон да се носи и налива с кофи?! Абсурд!

Наеми си бетон помпа. Тогава и двама работници са достатъчни. Един да налива, а другият да вибрира.
digitalpr - специалист
Дебелината на стената е 25см по проект. Вероятно ще трябва бетонпомпа. Бетоновоз не може да излива там защото пътя е по-ниско от мястото където трябва да е оградата.
gnt69 - майстор
+1 за бетонпомпа. Аз едно навесче правих 14 кубика помпата хвърли бетона за 1 час, после още 2 часа работниците носиха половината кубик който остана след помпата на ръка.
digitalpr - специалист
Мястото където може за застане бетонпомпа е началото на оградата, която е 30 метра. Евентуално бетоновози да й сипват и тя да мята по оградата?
Chefo77 - майстор
При 25 см ограда и 2 метра височина, ти е бедна фантазията колко здрав трябва да е кофража. Имам горчив опит с едни 3 или 4 кубика бетон, които трябваше да изкарваме скоростно с кофи от дъното от резервоара на вилата. Кофражът беше като паяжина от 10 см тръби...
  • 1
  • 2

Тема "Бригада за голяма бетонна ограда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: