Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dimitrova_k - специалист
Здравейте! Къщата ни е на финала, остана ни да само да направим скарата и да сложим керемидите на къщата. Идва момента да решим как да покрием избата. Над верандата ще има навес, а за избата се чудим тъй като по проект изба нямахме и поради денивилацията решихме да направим малка избичка само под верандата. Ще се радвам да ми помогнете.

Прикачен файл

2016-11-19 19.50.48.jpg Как да покрием избата?

Прикачен файл

2016-11-19 19.49.51.jpg Навес ще има над верандата
p.v.x - майстор
На финала сте на грубия строеж.
До финала на къщата , има още девет баира. :-D

Стъпалата за избата , трябваше да започват от средната колона.
Има и други неща , но свършеното вече е свършено.
Ето една идея.
При стъпалата , и на верандата , може да се получи като парапет , или да се иззида масивно.
Във зелено е прозорче.

:rock:

Прикачен файл

2016-11-19 19.50.48.jpg
2016-11-19 19.50.48.jpg (60.06 KиБ) Видяна 2179 пъти
preslav - майстор
Мога ли да попитам защо се спряхте на керемиди "Тондах" - да не се засегнеш, питам за съображенията, защото скоро препокривах и беше голяма дилема с какво да е.
Спрях се на това - viewtopic.php?f=47&t=9824&start=140
dimitrova_k - специалист
Да, така е за финала. Ама така се успокояваме, че сме накрая с грубия строеж. Трудно ще е влизането с такъв навес, ще трябва да е по-висок.
Относно керемидите, в къщата на баба ми сме с такива керемиди и сме доволни и затова пак на тези се спряхме.
p.v.x - майстор
Направете го по висок.
Не знам какво целите с верандата.
Може да искате , да си запазите гледката.
Знам ли.
Иначе сте приели идеята , за отделно котелно.
Този комин , с какъв вътрешен диаметър е.
Нещо тесен ми се вижда.
И кой ви даде тази необмислена идея , подхода за избата да и от тази страна.
Трябваше да е от страната на ската на покрива.

:rock:
dimitrova_k - специалист
Коминът е с диаметър ф180, не е голям комин, но за пелети изискването е ф120. Нямаше как да е от ската на покрива, трабваше да се съобразяваме с денивилацията. През верандата е и входа за къщата, на снимката се вижда една врата до малкия прозорец. Нашите две идеи за навеса: единия да е г-образен , а другия един понисък навес и един повисок. А третия неудобен вариант е с метални капаци

Прикачен файл

2016-11-19 22.09.34.jpg

Прикачен файл

2016-11-19 22.10.09.jpg
Чираче - майстор
dimitrova_k написа:
Коминът е с диаметър ф180, не е голям комин, но за пелети изискването е ф120. единия да е г-образен , . А третия неудобен вариант е с метални капаци
А къде ще съхранявате пелетите? Г-образния вариант е за предпочитане. Металните капаци ги забравете.

А защо не качите повече снимки от къщата, за да можем да ги коментираме за забележки? И ако има забележки, и са отстраними, да го направите сега.
kozl - майстор
Стоманените капаци ще са тежки и ще е необходим механизъм за отваряне. Може да се направят алуминиеви капаци. Доста по скъпо, но и по леки и лесни за отваряне. Проблем е като в-у тях има сняг. Трябва да се маха. Ако пантите са към стената, капаците трябва да имат и закачалки.
Когато стълбите се покриват с капаци по-добре е стълбите да са напречно на стената и капаците се правят на две половини с панти от двете страни на стените до стълбите.
В случая навеса е подходящ, като освен напречния наклон, може да се направи и надлъжен. Така височината ще е по-висока в средата на стената и по-ниска при терасата.
VLADO66 - майстор
Ако се прави навес, трябва да е по наклона на стъпалата, иначе или половината стълбище трябва да остане открито, или ще се получи като хамбар.Може да се помисли за поликарбонат, прав или извит.

Прикачен файл

IMG_0639.JPG
Hoвoceлckи - майстор
На скица "2" остава непокрито стълбището към верандата. На ск. "1"- ми се струва, че при външния край на верандата ще стане кофти ниско ... захлупено. Вероятно на вас ви харесва като "раздвижване" на покрива. На мен лично асоциацията ми е за кърпеж, неизмислено навреме ... Аз може би бих ударил бетонна козирка (на "Г", като тераса) на нивото на плочата.
Друг, по-сложен вариант: козирка-тераса напред, над входа за мазето. Покрива се продължава като голяма стреха над терастата, като над стълбите за верандата се пуска и напред.

Тема "Идеи как да покрием избата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: