• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Svetoslavoff1 - специалист
Здравейте,
Реших да се допитам до многоуважаваното форумно братство по следния казус.
Имам сравнително просторен навес, под който е подхода към вилата, а също така приютява и колицата. Подът е бетонен в добро състояние. Мисля си, ако се налепи грес да е на две зони под навеса. Едната, да я наречем пешеходна, ще е широка около метър и по нея ще се подхожда към входа. Тя е непосредствено до постройката. Другата ще е широка над 2,5м и там ще се паркира колата. За първата зона има голям избор като цветове и размери на греси с дебелина 7-8мм. За зоната за паркиране си мисля да използвам по-дебели плочки - КАИ имат 12 и 13мм, с цел по-голяма здравина. Та ако по-дебелите се лепят на гребен върху плочата, с какво да се компенсира/допълни разликата в дебелините от около 5мм ? Само с много дебел слой лепило мисля, че не се препоръчва... :? За да се постигне една равнина.
nikolov333 - майстор
Защо трябва да са с различни дебелини плочките?
Руди - специалист
пет май 29, 2020 10:56 pmnikolov333 написа:
Защо трябва да са с различни дебелини плочките?
Може би, за да е трудно?
chapara - майстор
С различна по големина стъпка на гребена и обмазване на плочите от задната страна :wink:
Svetoslavoff1 - специалист
Бях на агрофитнес и затова чак сега прочетох мненията Ви.
И не за да е трудно, а търся компромис с цената и здравината на плочките. За пешеходната зона плочките с дебелина 7-8 мм са по-поносими като цена и има голям избор на цветове. За зоната за паркиране, както споменах съм се насочил към плочките с дебелина 12-13мм , заради по-голямата здравина. Те са в по-убита цветова гама, но подхождат за целта. Обаче са и относително по-скъпи.
Ако някой е лепил плочки 7-8 мм на под на гараж, да сподели дали е имал проблеми със здравината им. Ако стават, това би облекчило финансирането на проекта.
Chapara, благодарен съм за съвета. "Ситен" гребен за по-тънките и с по-едра стъпка за дебелите, казваш. Винаги спазвам това, да обмазвам гърба на плочката.
naster - майстор
12-13 мм ми звучи като градинска плочка, а каи-ските не знам дали ги дават за автомобили. Настилките за леки и лекотоварни автомобили, които съм гледал са 6-8 см от бетонови елементи. Не сте ли мислили за замазка и акрилно покритие?
Svetoslavoff1 - специалист
Доколкото може да се вярва на консултантката в магазин, продаващ продукцията на КАИ...според нея тези на 12-13мм ги вземали за под на гараж.
Това за замазка и акрилно покритие не съм го мислил, защото не съм знаел за тази опция :)
Ако имате време и желание да споделите за технологията за акрила върху здрава бетонна основа, ще съм много благодарен. И да е в духа на форум направи сам :) За зоната за паркиране.
naster - майстор
Някога братовчед ми работеше във фирма, занимаваща се с индустриални настилки - бои. Това решение съм го виждал на служебния ни паркинг и в моловете, но не съм се интересувал. Този ми е от първите резултати, които откривам. Не знам за обективни недостатъци, особено за домашно приложение - относително ненатоварено.
https://izobul.com/product/263/akrilna- ... ecial.html
Svetoslavoff1 - специалист
Благодаря!
Писах им мейл с уточняващи въпроси.
naster - майстор
Супер. Да замоля, ако може да се сподели и тук какво са обяснили.
  • 1
  • 2

Тема "под с различен по дебелина грес" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: