• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
muhala - майстор
Здравейте,

Искам да направя няколко антипаркинг колчета. Със свредвл ф120 ще дупна в земята дупки дълбоки около 30 см. Над земята кофража ще е ПВЦ тръба ф110, около 15см високо.
Мисля да налея бетон с мозайка за по-сигурно.
Какава пропорция да е бетона и трябва ли арматура в случая.
BlackBox - специалист
А хората къде ще паркират? Улицата да не би да сте си я купили вие и да сте си я направили частна?
muhala - майстор
BlackBox написа:
А хората къде ще паркират? Улицата да не би да сте си я купили вие и да сте си я направили частна?
Имота е частен. Не е ограден. Има трева. Паркират в двора. Сега ок ли е ?
BlackBox - специалист
Сложи бетонни бордюри. Колчетата лесно ги къртят.
kozl - майстор
muhala написа:
Здравейте,

Искам да направя няколко антипаркинг колчета. Със свредвл ф120 ще дупна в земята дупки дълбоки около 30 см. Над земята кофража ще е ПВЦ тръба ф110, около 15см високо.
Мисля да налея бетон с мозайка за по-сигурно.
Какава пропорция да е бетона и трябва ли арматура в случая.
Тези 15 см нема да се виждат. Ще ги изкъртят и то не нарочно. Монтирахме 40 см готови елемепти със светлоотражатели. Даже и аз изкъртих една бройка. На заден изобщо не се вижда.
На паркинга надграждах колците м-у паркоместата до над височината на страничните огледала, че настана борба с колците.
И по- добре с армировка.
plamen6703 - майстор
muhala написа:
Имота е частен. Не е ограден. Има трева. Паркират в двора. Сега ок ли е ?
Колкото по-здраво ги направиш толкова по-добре и дано да карат дълго. Дори да не е частен имота на мен ми беше писнало да паркират на тротоара до оградата на къщата ми. Поставих такива "колчета" и рахатясах. Избери най-здравият вариант за монтаж.
muhala - майстор
Ще копая със свредела възмоно най-дълбоко. Ще ползвам мозайка, защото прави бетона много як. Ще сложа малко арматура. В каква пропорция да бъркам бетона ? Цимент:пясък:мозайка=1:2:?
gnt69 - майстор
muhala написа:
Ще копая със свредела възмоно най-дълбоко. Ще ползвам мозайка, защото прави бетона много як. Ще сложа малко арматура. В каква пропорция да бъркам бетона ? Цимент:пясък:мозайка=1:2:?
Що не сложиш готови колове за лозе срязани на 2. Имат си всичко и пясък и желязо. Трябва само да ги набиеш и боядисаш с боя да се виждат. Не се вижда откъде си ама провери в продавалника има в цяла България по 4-5 лева е бройката. :partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Мозайка/цимент - 1/1. Без пясък. Това е най здравото. Пясъкът е за пълнеж. Все пак можеш да сложиш и една обемна част пясък.
BlackBox - специалист
Мухала, няма да ми се сърдиш, но ако правиш нещо, наистина го направи да е високо и да се вижда.
Много пъти съм слизал от колата, защото нищо не виждам назад...да не ударя някое такова изобретение.
  • 1
  • 2

Тема "Антипаркинг колчета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: