Здравейте,
След извесно колебание взехме решение къщата да бъде монолитна.
Очертават се следните предварителни параметри:
квадратура на етаж: около 65м2;
етажи: 2 + мазе и необитаем таван;
вътрешно стълбище с достъп до мазето + външен достъп до мазето;
първи етаж: кухня с трапезария, тоалетна с баня и евентуално мокро помещение;
втори етаж: тоалетна и спални помещения;
Точните размери на петното в което може да се постави къщата ще са ясни скоро. Очаквам архитекта да изчертае петното в което може да поставим къщата. Предполагам че ще бъде с размер 8 x 11 метра.
В момента трябва да дадем на архитекта изисванията за разположението на стаите.
Ако някой има готови проекти ще се радвам да ги сподели.
Това което не ми е ясно е как ще се разположи отопението на къщата. За отпление искам да ползваме камина или печка с водна риза и радиатори по стайте. Ако е възможно водата от печката да заграва и бойлера.
В допълнение към отоплението ми препоръчаха поствянето на соларни вакум панели за топла вода. Интересува ме те могат ли да се интегрират към радиаторите или се ползват само за бойлера.
Нещата които съм дал вероятно са много общи, но скоро ще има повече яснота.
След извесно колебание взехме решение къщата да бъде монолитна.
Очертават се следните предварителни параметри:
квадратура на етаж: около 65м2;
етажи: 2 + мазе и необитаем таван;
вътрешно стълбище с достъп до мазето + външен достъп до мазето;
първи етаж: кухня с трапезария, тоалетна с баня и евентуално мокро помещение;
втори етаж: тоалетна и спални помещения;
Точните размери на петното в което може да се постави къщата ще са ясни скоро. Очаквам архитекта да изчертае петното в което може да поставим къщата. Предполагам че ще бъде с размер 8 x 11 метра.
В момента трябва да дадем на архитекта изисванията за разположението на стаите.
Ако някой има готови проекти ще се радвам да ги сподели.
Това което не ми е ясно е как ще се разположи отопението на къщата. За отпление искам да ползваме камина или печка с водна риза и радиатори по стайте. Ако е възможно водата от печката да заграва и бойлера.
В допълнение към отоплението ми препоръчаха поствянето на соларни вакум панели за топла вода. Интересува ме те могат ли да се интегрират към радиаторите или се ползват само за бойлера.
Нещата които съм дал вероятно са много общи, но скоро ще има повече яснота.