• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
panaira - специалист
Едно бързо питане... На гипсокартон и замазка съм, кое следва, вратите и след това ламината или първо пода да направя? Ако са първи вратите, ще трябва много напасване на ламината по касите и ще е по лесно, ако се направи пода първо или се заблуждавам? Благодаря за вниманието.
muhala - майстор
Преди време и аз това се чудех. Сложих ламината, а отгоре вратите. Много красиво се получи. Проблема е ако искаш след време да смениш ламината.
Цък:
Изображение
шоп - майстор
+ 1 към мнението на @muhala.

Ако след време се наложи да се смени ламината то новият ще се монтира с подпъхване под касите на вратите.

Обаче остава въпроса, ако новият ламинате по-дебел от предишният :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Тогава трябва да се пипа финно/ напасване/. Или грубо с монтаж на первази и на касата на вратата :?
Последна промяна от шоп на чет май 10, 2018 5:41 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
muhala написа:
Преди време и аз това се чудех............. да смениш ламината.
Демонтираш вратите :-D :-D :-D :-D
kozl - майстор
Тва нема ли да е решение на касата за подкастрение :?
Изображение
gnt69 - майстор
kozl написа:
Тва нема ли да е решение на касата за подкастрение :?
Изображение
С това не става, трябва да е зелено и от лидъл :partyman:
Chefo77 - майстор
Няма универсален отговор. Аз лично предпочитам вратата да е преди мен, защото винаги мога да изрежа перваза с мултикътъра (нищо, че не е зелен), но да мога да си завърша первазите и лайсните в деня, в който отида. От друга страна, е по-лесен монтажът без врата.
panaira - специалист
Благодаря за отговорите и на muhala за снимката. Мога ли да попитам за тази разделителна лайсна, защо е там и може ли без нея при полижение, че във всяка стая и коридора ламината ще е един и същ (или при тебе в стаята пода е с друго покритие, не става много ясно от снимката).
kozl - майстор
Е нема нужда от лайсна като настилката не се прекъсва или променя. А такива преходни лайсни се слагат не само под вратата, но и при граница на 2 вида настилки.
Chefo77 - майстор
kozl написа:
Е нема нужда от лайсна като настилката не се прекъсва или променя. А такива преходни лайсни се слагат не само под вратата, но и при граница на 2 вида настилки.
Ако се погазят правилата и възникне проблем, това категорично "няма нужда", дали ще му е оправдание :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Врати или под, кое първо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: