• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
rival - помощник
Това е терасата която като преустройвахме къщата въобще не помислихме добре разположението и. Размерът и е около 8 на 4. Голямите врати са ни на хола и трапезарията. На около 4м. пред терасата е другата къща и входната врата на съседите. Като седнем на масата те ни виждат какво хапваме. Пробвахме с обикновенните тенти но при дъжд и вятър е ужас. Мисл и от тяхната страна да сложа дървени решетки и да пусна декоративната лоза да скрие. Остава обаче покрива. При такъв голям размер се опасяваме, че ще затъмни много вътре, а поликарбоната няма ли да спарва лятото? Цял ден грее слънце. Ако някой му хрумне нещо комбинирано моля да сподели. Ако има и снимки най-добре[/url]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=170949
anmoll - специалист
Ако имаше снимка щеше да е по-лесно да се даде съвет!
velsi - Почетен майстор
Ами че то си има снимка

Изображение
anmoll - специалист
Не знам какво да ти кажа, аз имах подобна дилема която не реших- оставих нещата така.Виж в "Google" пробвах с /зимни градини/ там има идеи. Успех. Все пак щом е външна преграда в двор- живия плет е най-добре.
ICC - специалист
Ние също имаме тераса към двора и сме решили въпроса така: Дървена конструкция тип "пергола", отгоре прозрачен поликарбонат, и бели сенници, които сваляме през зимата за да е светло. Системата им на окачване е повече от проста. Надянати са на тръби (тези белите за парно с алуминиева вложка -16мм), а тръбите са закачени странично на кукички. Ако искаш да не те гледат съседите има едни много приятни дървени кашпи с решетка за повивни растения. Системата на нашия навес е напълно изпълнима без майстори на принципа-направи сам.

Прикачен файл

naves1.jpg
naves1.jpg (124.36 KиБ) Видяна 8650 пъти

Прикачен файл

naves2.jpg
naves2.jpg (84.91 KиБ) Видяна 8650 пъти
rival - помощник
Много е красиво, точно нещо такова имах впредвид. Ако има още няколко снимчици ще съм много благодарна.
ARTU - специалист
ICC как си хванал поликарбоната за дървото?
ICC - специалист
Апаратчето ми е на ремонт щом го взема ще направя още снимки. Гредите ми се сестоят от две дъски и през определено разстояние са съединени с 5х5 бичмета, в тези бичмета съм завила винтове за дърво с много голяма шайба и отдолу, под шайбата, силикон за прозорци. държи перфектно издържа вече 3 години всички природни явления. :)
Rockwalll - специалист
напишете pergola в търсачка и потърсете изображения - щв намери много - аз скоро търсих за едни приятел

а относно други предложения ето и нещо от мен

Прикачен файл

003924410а.jpg
003924410а.jpg (70.5 KиБ) Видяна 8431 пъти
rival - помощник
Благодаря, такава е и нашата идея цялата къща отдолу да се обканти с камък
  • 1
  • 2

Тема "Помогнете с идеи и съвети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: