• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
panaira - специалист
Здравейте,

Моля за малко идеи. Правим в задния двор нещо като барака за инструменти и ненужни за момента вещи. Направихме конструкцията от метал, може да се види на прикачените снимки. Сега умувам, с какво да затворя стените и покрива, вариантите за момента са права ламарина, нагъната ламарина, термо панел... Водещи са здравина и цена. Размерите са 5.20м на 3.40м

Благодаря

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
Руди - майстор
Най-икономично е трапецовидна ламарина, поцинкована.
Гладката ламарина няма коравина, ще стане на вълни,
а панелите са по-скъпо решение.
Ще трябва да се сложат 2-3 хоризонтални носачи по
фасадите за захващане на стенната обшивка, каквато и да е тя.

Струва ми се доста малък наклона на покрива и няма
никакво опаянтване Х-връзки, подкоси или нещо подобно.
А защо столиците на покрива са легнали?
panaira - специалист
Хоризонтални носачи ще има, не са заварени още. И на мен наклона ми се струва много малък, незнам, не го правя аз, а майстори.
Чираче - майстор
вт ное 12, 2019 5:02 pmpanaira написа:
Хоризонтални носачи ще има, не са заварени още. И на мен наклона ми се струва много малък, незнам, не го правя аз, а майстори.
Направо ги изгони тия "майстори". Предварително ги накарай да разглобят всичко. Така не се прави. Къде се намира тая барака?
panaira - специалист
вт ное 12, 2019 5:15 pmЧираче написа:
вт ное 12, 2019 5:02 pmpanaira написа:
Направо ги изгони тия "майстори". Предварително ги накарай да разглобят всичко. Така не се прави. Къде се намира тая барака?
Ти пък сега, дай малко повече детайл... В Пловдивско е бараката. Аз съм оптимист.
stefanjor - специалист
Това е правено от майстори?!?
В смисъл си платил на някой да направи конструкцията и това е резултата?
Чираче - майстор
вт ное 12, 2019 10:26 pmpanaira написа:

Ти пък сега, дай малко повече детайл... В Пловдивско е бараката. Аз съм оптимист.
Аз съм в Белащица. Столиците, както и двата профила, на които лягат ребрата, трябва да лежат на тясната страна. Бетонните стъпки под колоните са много малки. Трябвало е да отлееш ивични основи. Трябва да има Х връзки. Наклона на покрива е добър, ако ще ползваш термопанели или поцинкована L-T ламарина. Най-изгодно ценово е поцинкована L-T ламарина. Ламарината трябва да е закована със самонарезни винтове горе, в средата и отдолу. След ламарината може да сложиш 10-15 см каменна вата, и вътрешна обшивка по желание. За под трябва да отлееш армирана бетонна плоча. Конструкцията на вратата не ми харесва. Трябва да оставиш и прозорци. За осветление препоръчвам да сложиш 4-5 лед пури, или два лед панела по 40 W.
Ако не е тайна, за колко пари е уговорката?
Това достатъчни съвети ли са?
panaira - специалист
ср ное 13, 2019 10:19 amЧираче написа:
вт ное 12, 2019 10:26 pmpanaira написа:

Аз съм в Белащица. Столиците, както и двата профила, на които лягат ребрата, трябва да лежат на тясната страна. Бетонните стъпки под колоните са много малки. Трябвало е да отлееш ивични основи. Трябва да има Х връзки. Наклона на покрива е добър, ако ще ползваш термопанели или поцинкована L-T ламарина. Най-изгодно ценово е поцинкована L-T ламарина. Ламарината трябва да е закована със самонарезни винтове горе, в средата и отдолу. След ламарината може да сложиш 10-15 см каменна вата, и вътрешна обшивка по желание. За под трябва да отлееш армирана бетонна плоча. Конструкцията на вратата не ми харесва. Трябва да оставиш и прозорци. За осветление препоръчвам да сложиш 4-5 лед пури, или два лед панела по 40 W.
Ако не е тайна, за колко пари е уговорката?
Това достатъчни съвети ли са?
Супер, благодаря!
Чираче - майстор
ср ное 13, 2019 9:12 pmpanaira написа:

Супер, благодаря!
С отговор от две думи не става дискусия :?
panaira - специалист
чет ное 14, 2019 8:02 amЧираче написа:
ср ное 13, 2019 9:12 pmpanaira написа:

Супер, благодаря!
С отговор от две думи не става дискусия :?
Малко ъпдейт с две снимки от днес.

Тези стърчащите са за рафтове.

За покрив и страници мисля да пробвам тези:

https://www.alo.bg/6014137#highlight=%D ... 0%B8%D0%B2

Вата и картон поне за първо време мисля да не слагам, защото температурата вътре няма да е от значение. За осветление задълчително ЛЕД панели / плафони. За прозорци също се чудя, защото сигурността е от голямо значение (аларма и камера /вътре/ ще сложа), не, че ще има нещо ценно вътре, но все пак.

Пода ще трябва да го подравня най-напред, предполагам с чакъл и камани. Отгоре бетон.

Прикачен файл

IMG_20191117_165112.jpg

Прикачен файл

IMG_20191117_152325.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Градинска барака" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: