Привет на всички знаещи, можещи а и препатили съфорумци. През април 2018г след дълга, тромава и трудна организация успяхме да сменим щранговете на кооперацията, в която живеем. Наета беше фирма, която уж е официален вносител на тръби и всички консумативи за тази дейност. Както споменах и в друга тема на форума, преди дни започнахме ремонт на сервизни помещения - баня и WC. При свалянето на старото ограждение на щранговете ( Хънтър Дъглас на 25г.) видях три тръби с много странни бабуни, като мехури върху тях. Едната тръба е щранг за топла вода, а другите две са компесационни тръби ( не съм сигурен в терминологията). По мнението на хората, които в момента работят е наложителна смяната на тези тръби, както и ревизия на всички останали от кооперацията. След затварянето с куфар от гипсокартон контролът и наблюдението върху тези тръби ще бъде затруднен, да не кажа невъзможен. А да не говорим за смяната им. Искам да попитам всички знаещи и можещи какви трябва да са правилните ми действия в тази ситуация? Да търся ли контакт със "специалистите", извършили смяната на щранговете, или това е нормално състояние. В която нормалност, аз като лаик, много се съмнявам. Ще бъда много благодарен за всяко изказано мнение и препоръка как да постъпя от тук нататък! Лек и успешен ден на всички!