Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте,
Бях пуснал друга тема във връзка с пукнатити по стена на къща. Самото измазване на пукнатините го утачнихне как да стане. Остана като висящ въпрос само как да се процедира с варовата замаска.
На снимката по долу се вижда, че има 1-2м шпакловка върху циментовата замаска. Възнамерявам да премахна варта около цепнатините, да измажа самите цепнатини (с мрежа), да изчакам известно време да видя дали ще се напука това което съм мазал, а през това време да махна старата варова мазилка и ако няма пукнатини да направя нова варова шпакловка с мрежа. Доколкото разбрах най добрия начин при варта е да се махне и да се направи на ново. В случая как да процедирам с тази шпаклова за да я махна, трябва ли да я мокрая (или да я мажа с нещо друго) или директно със шпаклата да я почна на сухо.
Може ли да ми кажете дали някъде бъркам и ако може също да ми препоръчате и груд + нова вароява мазилка която да използвам след като сваля тази.
Изображение
шоп - майстор
чет юни 25, 2020 3:40 pmVincent написа:
да направя нова варова шпакловка с мрежа.
Моето мнение, е, че много бъркате.

Огледайте се за гипсо лепило или гипсова шпакловка + стъклофибърна мрежа.
iliya_i - майстор
чет юни 25, 2020 3:40 pmVincent написа:
..... ако няма пукнатини да направя нова варова шпакловка с мрежа.
А какъв е смисъла на мрежа във варова шпакловка?
Варта, с мрежа или без няма да заздрави стената.
Виж, гипса би могъл да я заздрави - особено гипсовото лепило с мрежа
Да абсолючтно сте прави! Подведох се по това че останалите стани са варови. Ще използвам както казахте гипсова шпакловка с мрежа, след това ще направя финна шпакловка и за накрая ще боядисам с латекс на варова основа. Дали този тип латекс ще доближи новата стена до другите и няма много да си личи?

Тема "Премахване на варова мазилка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: