• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ilko - напреднал
Здравейте,

След цялостен ремонт на покрив преди 4 месеца съм изпаднал в нерешима ситуация, теч от комините. Това се случва всеки път при силен дъжд. Къщата е 66 м2, покрива е 100 м2. Сменено е всичко от тавана нагоре с нови греди, мембрана, дъски и метални цигли на Bilka CLASIC.

Съответно след първият по-силен дъжд, след завършването на покрива комитите прокапаха като лейки!
Първоначалната обшивка беше с ламарина която според изпълнителите бе била достатъчно дълга в задният край и затова се получило този проблем.
Съответно ламарината беше заменена с Wakaflex уж за по-сигурно, но това не реши проблем и на следващият дъжд положението беше същото, пак теч като лейка.
Поредният опит за спиране на теча беше мазане със силикони + импровизация на обшивка с ламарина върху Wakaflex-а, но и това не реши проблема!

Вече съм се видял в чудо, като в момента обмислям премахването на комините и вариант за изграждане на външен такъв или замяната на циглите с битумни керемиди (като уж според майсторите това щяло да реши проблема...).

Изграждането на външен комин ще е проблем от гледна точка на избора на място, защото няма много варианти. Единственото място е зад къщата, но за сметка на това, точно там е камината която има сантиментална стойност и искам да запазя. https://photos.app.goo.gl/gWVPMVDaQ4LfCpHv8

Лично според мен проблема идва в това, че наклона на покрива е малък и съответно водата която се задържа зад комините по някакъв начин се връща и минава под циглите.

Моля за съвет и мнения какво евентуално може да се направи за да се реши този "нерешим" проблем.

Прикачил съм няколко снимки на покрива и обшивките.

https://photos.app.goo.gl/ePM76uS9Cnn6x8Xi6

Благодаря предварително за мненията и препоръките!
шоп - майстор
Смени майсторите!
Тези обшивки все едно са правени от цигани. Нямали са мобилен абкант, а са огъвали с чука.
Озянили са ламарините.
krasi92 - майстор
вт юли 21, 2020 2:32 pmшоп написа:
Смени майсторите!
Тези обшивки все едно са правени от цигани. Нямали са мобилен абкант, а са огъвали с чука.
Озянили са ламарините.
+1.Ако това е снимк след ремонта на покрива тия мастори ги сменяи. Те толко си могат. Виж дали не може от ляво и от дясно като махнеш керемидите дали може да се вдигне височината на сгъвката на ламарината. Даи снимки на обшивките
ilko - напреднал
вт юли 21, 2020 5:01 pmkrasi92 написа:
вт юли 21, 2020 2:32 pmшоп написа:
Смени майсторите!
Озянили са ламарините.
+1.Ако това е снимк след ремонта на покрива тия мастори ги сменяи. Те толко си могат. Виж дали не може от ляво и от дясно като махнеш керемидите дали може да се вдигне височината на сгъвката на ламарината. Даи снимки на обшивките
Да, това са снимки в момента, след ремонта! Ето снимки https://photos.app.goo.gl/ePM76uS9Cnn6x8Xi6
LazarGanev - "Велик майстор"
Наклонът наистина е малък, няма спор, но това те трябваше да го предвидят и да те консултират правилно за избора, а не на свършен факт да казват, кое щяло да реши проблема.
krasi92 - майстор
Намери някои не циганин дето да направи всички обшивки като хората и не си бутай комините.
ilko - напреднал
вт юли 21, 2020 8:04 pmkrasi92 написа:
Намери някои не циганин дето да направи всички обшивки като хората и не си бутай комините.
Това е най-доброто което може да се направи, но според мен няма кой да се хване да рине фекалии след някой друг!
Hoвoceлckи - майстор
Винаги ще се намери и такъв. Въпросът опира само до ... пари.
ilko - напреднал
Според вас, проблема дали ще бъде решен ако се заменят металните цигли с битумни керемиди?
burkov - специалист
Не мисля. Реално, пак трябва да се направят нови обшивки на коминти.
Освен това ти трябва и равна основа за битумните керемиди, което значи да махаш скарата или да ковеш отново върху нея.

Просто намери читав майстор за обшивките.
  • 1
  • 2

Тема "Нерешим проблем с теч от комините при нов покрив!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: