Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте, живея в 3 етажна къща, където се помещаваме 2 семейства. Аз съм на вторият етаж, като подът е от гредоред. В момента е се чудя дали има смисъл да инвестирам в къщата и да купя останалата част от 3 етаж (в момента е 50% м/у двете семейства). 3 етаж е от лята площа. Притеснява ме, че тъй като на първият етаж живеят хора няма да може да се направи цялостен ремонт на пода на вторият етаж, който е от гредоред. Реално в момента няма някакви видими дефекти, но все пак къщата е стара и не бих искал да загробвам пари напразно. Мисълта ми е каква е процедурата да се обследва една къща - по възможност с минимално вътрешно къртене, за да придобия по-ясна представа за състоянието и да преценя дали има смисъл да влагам в нея. Това от строителен инженер ли се прави или от архитект? Дори външно къщата няма някакви (видими) конструктивни дефекти - напуквания или подобни, но когато например минава тежка техника по улицата и пода се тресе. Изобщо в 21 век ако къщата не е паметник на културата струва ли си човек да прави цялостно усливане или по-добре събаряне + ново строителство или да се оттървавам от нея? Става въпрос за къща в град.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нямала си работа маймуната и си разчесала гъза

Тема "Струва ли си да се оправя гредоред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: