Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Привет. Покрай ремонта на новозакупен ЕПК(оголване до бетон и измазване) установих, че от покрива на усвоената тераса след днешния сериозен дъжд капе от бившия отвор на кабела на лампата, а в ъглите има влага. Самата тераса се явява последен етаж. Директно под метален покрив, без подпокривно пространство.Въпросът ми е какви са стъпките и колко време отнема при ремонт на такъв тип покрив 2х2. Като цяло не виждам да се предлага особено като услуга. Няма и разценки. И най-важното, възможно ли е да се продължи вътрешният ремонт-поставяне на фибран и гипскартон или трябва да се изчака първо ремонта на покрива.
preslav - майстор
ср авг 26, 2020 1:11 amЧукча написа:
Привет. Покрай ремонта на новозакупен ЕПК(оголване до бетон и измазване) установих, че от покрива на усвоената тераса след днешния сериозен дъжд капе от бившия отвор на кабела на лампата, а в ъглите има влага. Самата тераса се явява последен етаж. Директно под метален покрив, без подпокривно пространство.Въпросът ми е какви са стъпките и колко време отнема при ремонт на такъв тип покрив 2х2. Като цяло не виждам да се предлага особено като услуга. Няма и разценки. И най-важното, възможно ли е да се продължи вътрешният ремонт-поставяне на фибран и гипскартон или трябва да се изчака първо ремонта на покрива.
Предполагам покривът е самоделка, но ако не е изгнил може да се обработи с това https://lorka.bg/%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1% ... oizolacii/ Не помня точна цена, но е около 50-60 лв. останалото можеш сам да направиш за 1 ден.
Руди - майстор
ср авг 26, 2020 1:11 amЧукча написа:
Въпросът ми е какви са стъпките и колко време
отнема при ремонт на такъв тип покрив 2х2.
Според мен покривите се ремонтират отгоре-надолу. Трябва да се
спре проникването на вода върху плочата, и после да се борим с
последствията. Иначе ще избие другъде, както казваше един
познат - "Вода будала няма!"

Тема "Ремонт на метален покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: