• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pavlinp - напреднал
Здравейте,
Имам една селска къща в която никой не живее,но се налага да поддържам.Покрива е четирискатен ,сравнително здрав е няма изкривено никъде.Проблема е че в два от ъглите в най външната част липсват по 4-5 керемиди там летвите са изгнили и трябва да се сменят също и да се сложат керемиди.Около 6 метра е там и ми се струва опасно със стълба да се качвам/90 кила съм/Дали мога да разпокрия малко и да свърша това откъм покрива.Как се действа в такива случаи
vlax - майстор
И тате може,но козата си иска пръч. :)
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед авг 23, 2020 4:47 pmpavlinp написа:
Здравейте,
Имам една селска къща в която никой не живее,но се налага да поддържам.Покрива е четирискатен ,сравнително здрав е няма изкривено никъде.Проблема е че в два от ъглите в най външната част липсват по 4-5 керемиди там летвите са изгнили и трябва да се сменят също и да се сложат керемиди.Около 6 метра е там и ми се струва опасно със стълба да се качвам/90 кила съм/Дали мога да разпокрия малко и да свърша това откъм покрива.Как се действа в такива случаи
Откъм покрива се действа.
pavlinp - напреднал
Не разбрах,ти козата ли си или пръча
Hoвoceлckи - майстор
След като със стълба ти изглежда страшно, по-скоро не е за теб тази работа. Нищо лично! Така ми се струва.
"Как се действа" ... В най-ниската част повдигаш керемидите отдолу и избутваш внимателно една. После измъкваш още няколко. Запомняш действията си, тъй като накрая ще ги възстановяваш в обратен ред.
На керемидите никога не стъпваш по средата им. Винаги в долния им край, там където лежат върху долната керемида и летвата. Работата не е безопасна за начинаещ. Бъди концентриран.
MamaMy - майстор
Виж, аз съм 130 кг. Качвам се без никакъв проблем и по стълби и по керемидите. Единствения проблем е, че като махна част от керемидите и не мога да изляза през квадрата образуван между ребрата и шипките. От изчакване и аз като теб, сега правя цял покрив на едната постройка, а на другата го развалих частично и подмених ребрата и шипките още миналата година. Голям чанч е за сам човек, но трябва да се направи. :roll:
pavlinp - напреднал
Благодаря за отговорите,
Може би оставих грешно впечатление.От 20 години с майстори не съм се занимавал,всичко сам си правя -от зидария до картон,фаянс, вик ел. и т.н.Сменял съм керемиди,но по скатовете и капаци.Просто се чудех дали ще мога да се покажа от подпокривното пространство в ъгъла между двата ската където са най късите ребра,или трябва да съм стъпал отгоре, но така ще трябва доста наведен надолу да действам,пък и там е изгнило.
MamaMy - майстор
За съжаление трябва сам да решиш. Като свалиш повечето керемиди ще видиш какво е изгнило и какво трябва да се смени. За съжаление последната шипка е във въздуха. Аз я правих легнал върху покрива по корем като с крака се държах за ребрата и горните шипки.
pavlinp - напреднал
И аз такава поза си представях,но рекох да се допитам
Hoвoceлckи - майстор
Избихте рибата :-D Ами улуците ... и тях ли в такава поза бихте правили :lol:
  • 1
  • 2

Тема "паднали керемиди от стряхата на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: