Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
martin31hv - специалист
Здравейте, незнам дали е удачно да постна тези няколко въпроса тук, но смятам да направя застраховка на етаж от къща, които вмомента се ремонтира и ще се дава под наем до месец. Въпросът е че в момента има леки течове и счупени киремиди. Ще извикам фирма и ще ремонтират леко покрива, но се чудя ако протече как се процедира.

Застрахователката ми каза, че ми се изплаща сума, но това което ми е интересно е дали ще искат някъкви пари от съседа? Все пак покрива е общ и ако протече 2-3 пъти на компанията ще и омръзда да плаща, но не съм наясно с тези въпроси. Някой имал ли е подобен казус?

Покривът е за ремонт, но съседа като цяло се ослушва и това е единственото, което мога да направя за да си вържа гащите от евентуални главоболия.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср апр 13, 2022 3:12 pmmartin31hv написа:
...
Покривът е за ремонт, но съседа като цяло се ослушва и това е единственото, което мога да направя за да си вържа гащите от евентуални главоболия.
Нищо не си връзваш "така"

Има си закон и всичко си е описано какво се прави и как се прави, когато си в съсобственост. Има си начините за всичко

Конкретно за застраховката - ще ти изплатят някакви малки пари, които ще трябва да делиш със съседа...
martin31hv - специалист
ср апр 13, 2022 4:53 pmn_a написа:
ср апр 13, 2022 3:12 pmmartin31hv написа:
...
Нищо не си връзваш "така"

Има си закон и всичко си е описано какво се прави и как се прави, когато си в съсобственост. Има си начините за всичко

Конкретно за застраховката - ще ти изплатят някакви малки пари, които ще трябва да делиш със съседа...
Законите, че трябва да си поделим покрива при основен или частичен ремонт е ясен, но това е абсолютно нелогично в моята глава да деля със съседа парите от застрахователя...
Тоест аз плащам 200 кинта на година за застраховка на етажа и ако протече покрива да давам и пари на съседа... от къде на къде при положение, че той не е дал стотинка за застраховката и тн... А и аз не застраховам къщата, а само 2ри етаж от нея. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср апр 13, 2022 7:35 pmmartin31hv написа:
... аз не застраховам къщата, а само 2ри етаж от нея. :)
.. и ще ти изплатят боята на тавана в спалнята...
martin31hv - специалист
ср апр 13, 2022 8:03 pmn_a написа:
ср апр 13, 2022 7:35 pmmartin31hv написа:
... аз не застраховам къщата, а само 2ри етаж от нея. :)
.. и ще ти изплатят боята на тавана в спалнята...
Добре, много ти благодаря за инфото, явно има още доста въпроси да проучвам, а този вариант е временен.
Поздрави.
chapara - майстор
Колегите говоря глупости, защото не са застаховани, питай старило :cool: :cool:
Димитър Димов - специалист
Не питай старило,а питай патило.Човек който е ял бахура,може да каже най-добре.Всичко друго е съчинение на тема ''Да дам и моите пет с'тинки ''.Какво ще ти кажат тук разни бояджии,градинари,овчари и разни лелки на средна възраст няма никакво значение,просто изчистете с човека който ще те застрахова въпросите които те притесняват.
martin31hv - специалист
чет апр 14, 2022 11:20 amДимитър Димов написа:
Не питай старило,а питай патило.Човек който е ял бахура,може да каже най-добре.Всичко друго е съчинение на тема ''Да дам и моите пет с'тинки ''.Какво ще ти кажат тук разни бояджии,градинари,овчари и разни лелки на средна възраст няма никакво значение,просто изчистете с човека който ще те застрахова въпросите които те притесняват.
Те и бояджийте, градинарите, овчарите и тн.. и те имат жилища и някой от тях също си правят застраховки. Аз се консултирах в Generali, но ми се струва малко като да отида в Теленор и да ми кажат едно, а после като стане проблема да излезе, че аз нещо не съм разбрал...
Те гледат да си сключат застраховката, а мен ме интересува дали ако протече покрива освен, че ще ми дадът някой лев ще отидат да искат пари от съседа, което ако се случи ще започне да обмисля ремонт на покрива. В крайна сметка има още малко живот в него, тъй като сега ще се позакърпят нещата и ако не стане по този начин ще го платя целия и той иска не иска ще трябва да ми искара парите...
Димитър Димов - специалист
Точно така,гледат да си ''сключат застраховката'',въз основа на която получават определени пари и имат интерес с години да застраховаш при тях за да получават пари въз основа на твоите застраховки.Кога според теб имат по-голям финансов интерес ,ако след определено време ти протече покрива и не ти изплатят договореното,в следствие на което се откажеш от услугите им или да си плащаш редовно с години?Еб@ти и сложното го написах.
MamaMy - майстор
Имат интерес само да взимат. Всякакво даване при тях е забранено. Това дали ти ще се откажеш въобще не ги бърка. Една овца за стригане от цяло стадо... Като им излезе приказка и вече няма балами си правят нова фирма с друго име и пак стрижат. Все пак сме в БГ. За каква коректност може да се говори. Тук е вълчи капитализъм.

Тема "Застраховка на последен етаж от къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: