• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Croin - напреднал
Налага ми се да се изнеса по възможно най - бърз начин не мога да чакам до пролетта за има хубави температури, половината е иззидано. Остава другата половина, но тия минуси много ме притесняват... Последиците от зидария до -5 градуса с вар и пясък колко лоши биха били?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И в Сибир зидат... Добавки за незамръзване *

.....* освен вар и пясък, слага се и цимент...

Уреди ли документално строителството с Баба? Нещо Договор, Дарение...?
шоп - майстор
съб дек 11, 2021 12:51 amCroin написа:
Налага ми се да се изнеса по възможно най - бърз начин не мога да чакам до пролетта за има хубави температури, половината е иззидано. Остава другата половина, но тия минуси много ме притесняват... Последиците от зидария до -5 градуса с вар и пясък колко лоши биха били?
Значи първо искате да строите без документи, на дворно място на баба Ви, на петно + 2м разширение, после да зидате на тясната страна на тухла четворка, накрая да строите при отрицателни температури!?!?
Един съвет от мен: не дърпайте дявола за опашката!

При липса на финанси си вземете една мобилна къща тип контенер.
Не рискувате нищо, утре ако Ви подгонят съседи и служби идвате с кран и камион и вдигате мобилната къша.

Бързо, евтино и сравнително енергоефективно решение с минимални разрепителни.
Croin - напреднал
съб дек 11, 2021 12:47 pmшоп написа:
съб дек 11, 2021 12:51 amCroin написа:
Значи първо искате да строите без документи, на дворно място на баба Ви, на петно + 2м разширение, после да зидате на тясната страна на тухла четворка, накрая да строите при отрицателни температури!?!?
Един съвет от мен: не дърпайте дявола за опашката!

При липса на финанси си вземете една мобилна къща тип контенер.
Не рискувате нищо, утре ако Ви подгонят съседи и служби идвате с кран и камион и вдигате мобилната къша.

Бързо, евтино и сравнително енергоефективно решение с минимални разрепителни.
:lol: :lol: :lol:
Явно изглежда ужасно... Вината е моя, защото не се изразих правилно, ще се опитам да опиша всичко на ново. Преди няколко месеца положението в къщата където живея стана непосимо заради баща ми, започнаха дела и ужасно много глупости, за които няма нужда да споменавам. Та там където строя е в двор на баба ми, по - скоро укрепване на стара кирпичка. Между другото съм на 19 и до сега дори не ми се е налагало да барна мистрия, така че се извинявам за простотиите, които съм изръсил. Бивш бригадир ми помага, в смисъл че ми дава акъл как да действам, за което не мога да му се отблагодаря.

Всичко в момента е тип топ откъм строенето, външните стени са си масивни зидове, не паянти както аз мислех, преградните стени за стаите ще бъдат паянти. Просто пускам постове тук от време на време да придобия някаква представа или да отнеса някоя кавга... :-D .

Та сега съм стигнал до зидане на външните носещи стени и бързам. Тази къща я правя за майка ми и сестра ми да има къде да отидем и затова бързам. Какви са добавките, които трябва да закупя за да зидам до -4 градуса ?
Croin - напреднал
съб дек 11, 2021 12:00 pmn_a написа:
И в Сибир зидат... Добавки за незамръзване *

.....* освен вар и пясък, слага се и цимент...

Уреди ли документално строителството с Баба? Нещо Договор, Дарение...?
:lol: :lol: :lol:
Баба ми принципно няма никакъв проблем с това, даже тя даде идеята и ми помага ужасно много, за да се изнесем възможно най - бързо. А колкото до разрешително за строеж....... ами.... Не, няма такова за сега... По - нататък ще мисля варианти, съседите ми са уникални хора. В добри отношения съм с всички комшии единственият, който би пуснал жалба, но в същото време не би, защото той има доста по - незаконна пристройка, е гнусният ми баща.
шоп - майстор
съб дек 11, 2021 2:37 pmCroin написа:
е гнусният ми баща.
'Без да знаем конкретика, а дори да я знаем не е редно да взимаме страна.
Аз бих казал...идват прошки!

Кой каквото и да е направил е простимо. Младите обикновенно искат прошка и се помиравят. Обратното също е вариант и на такива хора шапка им свалям!

Успехи!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб дек 11, 2021 2:45 pmшоп написа:
съб дек 11, 2021 2:37 pmCroin написа:
е гнусният ми баща.
'Без да знаем конкретика, а дори да я знаем не е редно да взимаме страна.
Аз бих казал...идват прошки!

Кой каквото и да е направил е простимо. Младите обикновенно искат прошка и се помиравят. Обратното също е вариант и на такива хора шапка им свалям!

Успехи!
Шопе, пишеш ненужности тук. Пък и явно, не четеш. Както и да е
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Паянта е дървена конструкция с кирпич или модерните стени от профили и гипсокартон. Зидането си е масив....

Така си се казва "добавка против замръзване на строителни смеси" има на различни производители, естествено. Няма нужда да ти се рекламира конкретна, завии от магазина от който пазаруваш, все пак
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб дек 11, 2021 2:49 pmCroin написа:
https://markita.net/antifriz-1l-sika-do ... beton.html
Тази добавка става ли за хоросан?
Става
  • 1
  • 2

Тема "Удачно ли е да се зида декември и януари месец?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: