• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Croin - напреднал
Как е по - удачно да иззидам два комина за 4ри стаи, с коминни тела или с тухли единички? Ако някой може да ми даде акъл ще съм много благодарен.
LazarGanev - "Велик майстор"
Нито едното, нито другото - взимаш неръждаеми кюнци, взимаш каменна вата с фолио и ги облицоваш (фолиото отвън)Може да затвориш с ГК или итонг
Димитър Димов - специалист
Новата ти тема за какво ще е?Имаше дали може четворка да се зида изправена,после за арматурата на втора плоча,сега за комин,може да съм изпуснал някоя .Остават Вик и Ел,инсталация.Защо не си обединиш питанията в една тема?Като се има в предвид това което си писал в другите теми най-удачно е с единички.
шоп - майстор
пон дек 13, 2021 6:39 pmCroin написа:
с коминни тела или с тухли единички?
Ако си майстор с плътни тухли единички с качествена зидария и обмазване комина ще изкара 80-100 години.
Чираче - майстор
И аз съм за кюнци от неръждаема ламарина и съответната топлоизолация.
chapara - майстор
Има строителни системи за зидане на комини, със спецялни тела, лепила, вата и матерял за обзиждане. Те дават 30 годишна гаранция и 100%огнезащита😁
Чираче - майстор
пон дек 13, 2021 8:35 pmchapara написа:
Има строителни системи за зидане на комини, със спецИални тела, лепила, вата и материал за обзиждане. Те дават 30 годишна гаранция и 100%огнезащита😁
Май си против неръждаемите комини!!! Обоснови се. :lol:
PIP - майстор
При мен коминните тела са с уж огнеупорни лепила и на този, който се ползваше огнеупорния теракол се превърна на прах, така че не мерси. За котел, който отнема голяма част от топлината неръждавейката може и да е добър вариант, но за комин за печка или камина аз бих изидал класически комин с единични тухли с вар/цимент. Стига да се намери зидар дето може да зида, ако не коминни тела и единични тухли около тях.
шоп - майстор
пон дек 13, 2021 8:41 pmЧираче написа:

Май си против неръждаемите комини!!! Обоснови се. :lol:
Не съм против.
Но има много ментета и като знам топикстартера, че ще строи със супер ограничен бюджет е верояятно да купи боклук, който ще прогори за 1 отоплителен сезон.
  • 1
  • 2

Тема "Как се зида комин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: