Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Croin - напреднал
Къщата ще стои на тухли временно преди да имам възможност за външна изолация. Вътре съм на вата и гипсокартон, но тухлите имат малки фуги, малки са, но все пак са там. Трябва ли да ги запълня с някакъв разтвор, като пяна или вар, или се ползва нещо съвсем различно?
Ще има ли проблем ако не запълня фугите сега, а ги оставя така и изчакам няколко месеца до външната изолация? Ще влезе ли много влага?
floydogi - специалист
По принцип се прави хастарна мазилка - варо-циментова. И какви са тези много малки фуги - какви са тухлите? При зидане си остават бая големи фуги. Освен влага, и разни гадинки може да си намерят дом.
chapara - майстор
Защото после без мазилка, с изолация на кюфтета, ще питаш от къде ти духа в къщата.
Grozdev - специалист
вт мар 15, 2022 3:33 pmfloydogi написа:
По принцип се прави хастарна мазилка - варо-циментова. И какви са тези много малки фуги - какви са тухлите? При зидане си остават бая големи фуги. Освен влага, и разни гадинки може да си намерят дом.
И това е НАЙ - правилното. :) Хоросановия разтвор е за тухли / и камъни / и не измислен вчера ! ДАже и с цимент .
За зидария и мазилка по добро нещо за " добрата експлоатация" на стената от керамични материали във времето НЯМА.!
Без да съм ги видял тухлите , ПРЕДПОЛАГАМ, че са зидани с препоръчано " лепило " от някой търговец .
Това са рекламни щуротии отдавна налагани от търговците .
Може да каже кайто е зидал така как се отвесира 1 тухла , след като тя продължава да "мърда"
когато е сложена с някакво лепило .? а канапа като се опъне и тя се завърта!!
хоросановия разтвор дръпва бързо и можеш да продължиш без проблем.
КВИ картони , кви вати , паро-не паро найлони, мембрани .. и дрън дрън 5 лева!?
Да се разхождат мишоците зад тях ! ватата им е за размножаване екстра. ( Такъв един гриза кабели зад конзолата 1 път !! ) добре че не беше в къщи / заварено положение на 1 та стена , която не знам кога ще ме хванат нервите и ще я изкъртя и през терасата !/ ,,,а в офиса.
Истината е мазилка върху тухлената стена двустранно , а от ВъН - ТИзол. и по сериозна.
Останалото са измишльотини , НЕ е и за жевеене..!
:yawinkle:

Тема "Фугиране на тухли четворки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: