Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте.
Предстои ми да правя навес с размери3.7х10м.За покрива ,ламперия XPS изолация и ламаринени керемиди.Ще бъде допрян до къщата където съм заложил вертикали през 2м 12х12 ,като конструкцията в двата края на късите страни ще бъде укрепена от постройки.Имам закупен материал (сух)за хоризонтали и вертикали12х12.Проблема са ребрата ,които са 6х12 и ме притесняват ,че могат да провиснат в предвид разстоянието от 3.7 метра между колоните.Може би ферми ,но не знам точно каква да са.
Приемам всякакви съвети ,но съобразени с размера на ребрата.
Благодаря предварително.
kancho - специалист
съб апр 23, 2022 6:36 pmpacidi написа:
Здравейте.
Предстои ми да правя навес с размери3.7х10м.За покрива ,ламперия XPS изолация и ламаринени керемиди.Ще бъде допрян до къщата където съм заложил вертикали през 2м 12х12 ,като конструкцията в двата края на късите страни ще бъде укрепена от постройки.Имам закупен материал (сух)за хоризонтали и вертикали12х12.Проблема са ребрата ,които са 6х12 и ме притесняват ,че могат да провиснат в предвид разстоянието от 3.7 метра между колоните.Може би ферми ,но не знам точно каква да са.
Приемам всякакви съвети ,но съобразени с размера на ребрата.
Благодаря предварително.
Защо слагаш топлоизолация на покрива на навес?
BLUEPUPIL - майстор
Щото, лятоска напича и вечер
нито ледената бира, нито изстудената
ракия оправят нещата.
Grozdev - специалист
Със Ламарина от горе ,, и фибрана няма го спаси от топлата бира. Трябва да е високо иначе ХРС държи топлото от долу.
Растоянието на ребрата / 4 метрови / ще е около3.80 -3-85 между 2те столици.!
При ребра 6х12през 50 см провисването ще минимално . Ламарината не тежи и дъските ако са през разтояние .
НО ПРИ едни 20-30 см СНЯГ ,ще се огъне. Една междинна столица ще е по добре да има.

Тема "Дървен навес 4Х10м,едноскатен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: