Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
fvaleryev - специалист
Дограмата беше КМГ 6 камера с 2 стъклопкает и ужасно шумно, сменихме я с рехау само стъклата с троен пакет и много хубав обков всичко е обърнато отвънка и отвътре направо до рамката, само рамката е на кмг, но си се чува пак с 5% по малко от преди, възможно ли е да е от дупките за щорите имаше 12 дупки за щори по рамката запълних ги с силикон?
miliad - майстор
Я пак обясни какво сте направили?
fvaleryev - специалист
Навремето сложих дограма КМГ 6 камерна 2 стъклопакета обаче нула все едно нямаше прозорец, и обкова беше уникален от най скапаните. поръчах през хора стъклопакет и обкови и ми я направиха 3 стъклопакета с тънки лайсни и нов немски обков сега стана като хладилник здрава и съм доволен, но пак си се чува а е обърната и отвън и от вътре с фибрани и картони... мислех че е от 10 те дупки на касата от щорите шума ама май не е от тва нз, освен да е проблема че отвътре е обърнахме с пяна а имаше големи фуги
Lutchezar - майстор
Ако "3 стъклопакет" означава троен стъклопакет, стъклата с различна дебелина ли са?
miliad - майстор
А какво беше онова "рехау" дето го споменаваше в първия пост. Тия щори кви са били- вътрешни ли?
radius - майстор
Иначе мерак за помощ не липсва, въпреки че и автора би се затруднил да си разбере писанията :lol:
fvaleryev - специалист
Пишех от тела сори.
Ами дограмата ми е KMG 6 камерна с двоен стъклопакет, заплатих да сменят само стъклопакета и обкова и ми сложиха стъкла на рехау класически троен стъклопакет май е 4сезона нз тъмен е отвън. Но разликата в шума е минимална. обърнали сме дограмата отвън и от вътре стаята е малка като цяло от дебели стени но си е шумно, и се чудя дали проблема в шума идва от обръщането, защото при смяната на касата някога имаше доста голями дупки и ги запълнихме с пяна само не със нещо по сериозно, може ли да се види шума точно от къде идва?
brum - майстор
Да се види не може. Да се чуе - пробвай със стетоскоп.

Ако искаш и да го измериш вече става по-сложно. Масовата техника мери колко децибела е звуковото налягане, но не може да премери от къде идва. Можеш да опиташ да сътвориш комбинация между стетоскоп и децибелометър, и да минеш по всичките детайли на стената за да прецениш къде да инвестираш усилия.
fvaleryev - специалист
ср юни 01, 2022 11:41 pmbrum написа:
Да се види не може. Да се чуе - пробвай със стетоскоп.

Ако искаш и да го измериш вече става по-сложно. Масовата техника мери колко децибела е звуковото налягане, но не може да премери от къде идва. Можеш да опиташ да сътвориш комбинация между стетоскоп и децибелометър, и да минеш по всичките детайли на стената за да прецениш къде да инвестираш усилия.
Мерси. Ясно е че няма как да се види, трябва да се чуе, но исках да кажа просто да се види да се измисли начин да се види. ще го мисля някак

Тема "След смяна на дограма в къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: