• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте , искам да попитам какво ви е мнението за такъв тип къща и по - точно въпроса с циркулацията на въздуха от такъв тип панели .Благодаря !
schuldiner - майстор
При панелите отговорът е прост - циркулация през стените няма! Херметизираш отвътре и отвън, осигуряваш естествена или принудителна вентилация в помещенията и така...
Slavov99 - специалист
ср апр 05, 2023 11:10 pmкоко69 написа:
Здравейте , искам да попитам какво ви е мнението за такъв тип къща и по - точно въпроса с циркулацията на въздуха от такъв тип панели .Благодаря !
Дали е вата, ПУР или ПИР панела разликата е само в клас на горимост и качества на изолатора(“дишане” няма). Относно циркулация на въздух, по-горе са ти казали-принудителна. При правилно изпълнение конструкцията е въздухоплътна, друг е въпросът може ли да се случи правилно изпълнение по нашите географски ширини…(това последното от опит)
чет апр 06, 2023 8:24 amSlavov99 написа:
Дали е вата, ПУР или ПИР панела разликата е само в клас на горимост и качества на изолатора(“дишане” няма). Относно циркулация на въздух, по-горе са ти казали-принудителна. При правилно изпълнение конструкцията е въздухоплътна, друг е въпросът може ли да се случи правилно изпълнение по нашите географски ширини…(това последното от опит)
Здрасти , и благодаря за отговоря ! И аз така си и мислех , но ако случайно попадне влага което сигурно ще стане поне в моктото помещение тази каменна вата ще мухляса най - вероятно ?
brum - майстор
На мокрото помещение ще сложиш хидроизолация.
BLUEPUPIL - майстор
Здравейте , искам да попитам какво ви е мнението за такъв тип къща =====
Прикачен файл:
Q1.jpg
Q1.jpg (39.53 KиБ) Видяна 1683 пъти

Прикачен файл:
2ASE.jpg
2ASE.jpg (67.52 KиБ) Видяна 1683 пъти

Комбинацията от стоманен скелет и каменна вата
е супер, ако може отдолу да е плоча с основи,
още по-добре. И тъй като, основите ще са на
мин. 70см дълбочина и над терена ще е поне
30см, то общо стават 100см- идеално за насаждане
на няколко ст. бет. колони, дори и 25х25, които
ще елиминират нуждата от диагонали и паянти.
=D>
С думи прости, разкош!
1..Един етаж;
2..Ст. бет. основи, плоча(арм. зам.) и колони;
3..Стоманени главни(до 6м) и второстепенни греди;
4..Студен покрив, стоманен или дървен.
5..Панели вата, стени и таван.
:wink:
Slavov99 - специалист
Ето нещо подобно, над което се трудя от известно време. Панела е ПИР.

Прикачен файл

E2A52076-D5CC-4C34-ADCB-8CCC008273F3.jpeg
Grozdev - специалист
Става като строителен фургон,, не завиждам на никой който ще живеве в бунгало.
Това с циркулацията на въздуха е на 100 % вярно . Когато на някой му харедва да
духа топло или студено постояно значи е на правилен път.
мнение.
:yawinkle:
Slavov99 - специалист
Почти всички съвременни строителни системи са въздухоплътни и се нуждаят от принудителна вентилация(вкл този параметър се следи за пасивните къщи)
cadmaster - напреднал
чет апр 06, 2023 3:00 pmSlavov99 написа:
Ето нещо подобно, над което се трудя от известно време. Панела е ПИР.
И аз съм намслил нещо такова и много ще се радвам да споделиш повече подробности. Аз мисля нещо от типа на Tiny House.
Относно "дишането" - цялата хамалогия с дограмите, уплътненията, изолациите е да се направи къщата максимално изолирана и все пак хората продължават да говорят за "дишаща" конструкция!
  • 1
  • 2

Тема "къща от термопанели с каменна вата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: