Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте,

От доста време чета форума с образователна цел и наскоро се престраших да се регистрирам :)
Преминах през груб строеж точно в момента на проблемите в Украйна и по-спомен емоционално ми напомни първото ми посещение в ранна възраст на лунапарк и влакчето на страха.
Конкретно имам въпрос към тези от вас с повече опит в хидро и топлоизолация на фасади.
Ивични основи без мазе хидроизилирани с Mapei mapelastic foundation,фибран 3см (изрично бях казал 5-10см),но се наложи в този момент да пътувам извън страната...завършени с фундалин.
Направена е бетон пътека над тръмбован чакъл и пясък и сега въпроса е как да завършим в нивото на цокъла.Както е видно от снимката са спрели с фибрана на ниво земя а предполагам че е трябвало да бъде поне на 20-30см над ниво 0. Предвидил съм там да има хидро na mapei с лепенки mapeband,но не съм сигурен дали да продължим с фибран 3см или над този да легне фибран 10см и между двата да се изпълни с полиуретанов уплътнител.

Благодаря за съветите,критиките са ясни

Прикачен файл

IMG_9450 (1).PNG
chapara - майстор
https://zdesign.bg/izolacia-s-xps-ili-eps/

Ти прецени дишаща или недишаща изолация искаш. Аз бих избрал EPS. Дебелината в основата не е фатална и ходроизолира. Останалото видимо ти е ясно до детайли.
Успех👍
съб май 18, 2024 11:31 pmchapara написа:
https://zdesign.bg/izolacia-s-xps-ili-eps/

Ти прецени дишаща или недишаща изолация искаш. Аз бих избрал EPS. Дебелината в основата не е фатална и ходроизолира. Останалото видимо ти е ясно до детайли.
Успех👍

Благодаря за отговора,над цокъл ще е EPS,пир панели или каменна вата ако намеря екип който наистина ще я направи по правилата :)
Къщата е във Варна,приемам предложения ако има колега във Форума и е спец на топлоизолация
По-скоро притеснението беше как да започнем с фугата между пътеката и къщата,за цокъл ще е XPS или ако намеря на Кнауф има конкретни плочи за цокъл,но на пръв поглед на Бг пазара не се предлагат Knauf Periboard i perimaxx

Тема "Завършване на цокъл и пътеки около нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: