Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте,
Наследих парцел с недовършена промишлена масивна постройка. Първи етаж са високи (6-7 М.) гаражи, а над тях- етаж малки помещения тип жилищни стаи. Бетонни колони, тухлени стени с бетонен пръстен. Част от етажа (10х14м.) няма покрив и искам да го покрия с цел запазване от валежите, но възможно най-евтино поради причина, че продавам имота. Другата част има скатен покрив с дървена конструкция и половината е с битумна изолация, а на другата половина лично съм поставял ЛТ ламарина. Мога да държа чук, отвертка, шлайф и дрелка, но да изработвам ферми не е по силите ми. Явно с ЛТ ще е най-лесно и евтино покритието, но въпросът е каква да е конструкцията и дали има вариант в който сам (е, с роднини и приятели) мога да я направя. Мислих си колко ли е натоварването, което може да понесе една ЛТ ламарина, за да проверя дали може вариант за цял лист носен само в двата края (по дължина на сградата има дървена греда деляща я на 2х5). Да, ясно ми е, че това зависи от материала, височината на профила, дебелината на ламарината, дължината на листа, както и от наклона на ската, но така или иначе не намерих каквато и да е информация по въпроса.
Моля за съвети и предложения. Както казах освен да пази от водата и да е надеждно при нормални атмосферни условия (ще поема риска от урагани и 1 метър сняг) нямам никакви други изисквания за топло-, шумоизолация и дълговечие.
Благодаря предварително на всеки отзовал се и отделил от свободното си време за моите "глупости"!
torbalan - Дървен философ
А имота, който продаваш, къде се намира?
gogo7777 - майстор
И аз се интересувам, с цел покупка.
:drinkers:
ср сеп 18, 2024 1:18 pmtorbalan написа:
А имота, който продаваш, къде се намира?
Добрич
torbalan - Дървен философ
Много ми е далеко. :)

Тема "Най-евтин покрив за нежилищна сграда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: