• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте, имам няколко дупки в тавана на помещение, което ще се преправи за живеене.
Покривът е за смяна целият, но за момента не можем да отделим бюджета от 50-60 хиляди лева за смяна на покрива и изграждане на нов.
Имота е с квадратура от 240 кв.
Покривът е с покривна ламарина и сигурно между ламарините има текове, макар че имаше няколко дъждовни дни и вода не видяхме, но на този етап за примерно следващите 1-2 години, дали има вероятност да се оправят дупките? Ще прикача снимки по-долу като в една от стаите самият покрив е виснал на корем и там ще се сменя целият с гипсокартон както и в другите стаи, но това ще е за момента.
https://ibb.co/cTWGqs3 - тука е само тази дупка, но самите ламарини са прекалено близко до тавана.
https://ibb.co/jHnHw9p - и тук самите ламарини са много близко до тавана, но тука ще се сабаря целият и ще се прави с гипсокартон.
В другите стаи всичко е наред, ако изключим една малка дупка примерно 30х30.
Дали има вероятност да се оправят дупките?
Последна промяна от Donk98 на съб сеп 21, 2024 1:22 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Докажи, че си човек. Кой е на Ханко брат му?
hidrazin - майстор
пет сеп 20, 2024 10:17 pmDonk98 написа:
... но за момента не можем да отделим бюджета от 50-60 хиляди лева за смяна на покрива и изграждане на нов...
Ха, че кой ви би по главата да купувате нещо което не можете да си позволите? Дори да поддържате...
Ми ти даже не правиш разлика между покрив и таван бе.
Ако не оправиш сега покрива, след 2-3 години викай булдозерите да изринат каквото е останало.
И за к'ви ламарини плещиш? :?
:partyman:
P.S. Куцо и сакато (и най-вече малоумно) изкупи сума ти и стари къщи по селата.
И иска да ги направи луксозни, с всички екстри и удобства ама на цена "без пари". Няма такъв филм.
Козата си сака пръч!
Видимо от камъшения таван мое се предположи че къщата е кирпич.
С такава къща се сдобразваш и се грижиш за нея. А не тя с теб.
hidrazin - майстор
пет сеп 20, 2024 10:41 pmn_a написа:
Докажи, че си човек. Кой е на Ханко брат му?
:? То хубаво ама бтовете за сега трудно качват снимки... Еле па такива.
До кога? Не се знае. Тая напаст е МНОГО вредна. Трябва да се забрани/изкорени.
пет сеп 20, 2024 11:44 pmhidrazin написа:
пет сеп 20, 2024 10:17 pmDonk98 написа:
... но за момента не можем да отделим бюджета от 50-60 хиляди лева за смяна на покрива и изграждане на нов...
Ха, че кой ви би по главата да купувате нещо което не можете да си позволите? Дори да поддържате...
Ми ти даже не правиш разлика между покрив и таван бе.
Ако не оправиш сега покрива, след 2-3 години викай булдозерите да изринат каквото е останало.
И за к'ви ламарини плещиш? :?
P.S. Куцо и сакато (и най-вече малоумно) изкупи сума ти и стари къщи по селата.
И иска да ги направи луксозни, с всички екстри и удобства ама на цена "без пари". Няма такъв филм.
Козата си сака пръч!
Видимо от камъшения таван мое се предположи че къщата е кирпич.
С такава къща се сдобразваш и се грижиш за нея. А не тя с теб.
Добър вечер, мерси за отделеното време.
Покривът е външната част на сградата, която я защитава от атмосферните влияния, докато таванът е вътрешната горна повърхност на помещението.
Ако съм купил имота, значи съм имал средствата за това. Може да съм спестявал 10-20 години, но съм го направил с лични средства, а не с кредит. Ако съм събирал Х сума пари в продължение на десетилетие и съм вложил всичко в покупката, не е ли очевидно, че няма как да имам пари за незабавен ремонт, умнико?
Що се отнася до ламарината – тя е покривно покритие, алтернатива на керемидите.
Не съм публикувал, за да ми давате съвети как да управлявам личните си средства. Целта е да намеря временно решение на проблема. Ако нямате конструктивен коментар по темата, моля, въздържайте се от участие и не си губете времето.

P.S. Къщата не в село, а се намира в центъра на града. Пак се изкавате неподготвени. Масивна постройка, 240 квадрата.
ivanovbg - майстор
Колко мъка има по този свят, боже...

Като не си теглил кредит май е време да изтеглиш, щом имаш бюджет да спестиш за покрив за 1-2 години.
съб сеп 21, 2024 1:55 amivanovbg написа:

Като не си теглил кредит май е време да изтеглиш, щом имаш бюджет да спестиш за покрив за 1-2 години.
Банката не отпуска кредити за ремонтни дейности. Отпуска ипотечен, за да си закупиш жилище примерно, но не и за ремонт.
За ремонт отпуска само потребителски като максималната му стойност е 80к. Тези пари са недостатъчни.
ivanovbg - майстор
съб сеп 21, 2024 2:04 amDonk98 написа:
съб сеп 21, 2024 1:55 amivanovbg написа:

Банката не отпуска кредити за ремонтни дейности. Отпуска ипотечен, за да си закупиш жилище примерно, но не и за ремонт.
За ремонт отпуска само потребителски като максималната му стойност е 80к. Тези пари са недостатъчни.
Да де, за нов покрив стигат и ще ти останат 20 за таваните и някоя стая с помощта на неволята. Ще се справиш.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ясно, не си бот
Докато не оправиш покрива, хвърляш на вятъра всички гипсокартони вътре
Оправяне на покрив не е като правене на нов покрив. Ремонт е много по-дребна работа. Имаш керемиди, виждам...
От нескопосаните обяснения не се баш разбира... покритието на покрива ламарина ли е? Какво е подпокривното пространство? снимки отвън и от вътре?
Впрочем, гипсокартон е нещо като мазилка/шпакловка, не е изолация, за разлика от рогозката...
Lutchezar - майстор
Оправи покрива, какъвто и да е той .
В тази къща забрави за гипсокартон. Това не ти е панелка. Освен това оправи си мненията, някак си тъпо е да бъркаш таван и покрив. И дай снимки на този покрив. И подпокривното пространство.
Така има шанс да се мисли как да ти се помогне.
  • 1
  • 2

Тема "Дупка в тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: