Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
wax
Здравейте,

от известно време мисля варианти за събиране на дъждовната вода от покрива, но тъй като от скоро живея в къща има голям шанс нещата, които съм си намислил да са пълни глупости и моля за съвет.

Идеята ми е под двата водостока в ляво на снимката да сложа по една такава шахта, като първоначалната ми идея беше да изкопая тревата (уж за по-лесно) и там с тръба ф110 да свържа двете шахти, но като се замисля може би ще е по-добре тръбата да е положена до самата основа. От близката шахта отново с тръба ф110 ще отведа водата към подземен резервоар, който е на около 10-тина метра. В резервоара ще сложа помпа с поплавък за да не се препълва.
Двата водостока в ляво са с размер ф100.
Моля за съвет дали тръба ф110 ще е достатъчна за отвеждане на водата от двата водостока? Като бонус ми се иска с десните водостоци (ф80) да направя същото нещо и по възможност водата от тях да се влива в същата ф110 тръба и да ходи към резервоара.
Така и така ще разкопая до основата на къщата, има ли смисъл да положа някакъв вид хидроизолация, дори и само от едната страна? Къщата няма маза и за сега не съм забелязал влага вътре. Има и външна изолация, но не знам каква и как е направена, тъй като така я купихме и предния собственик вече не е жив.

Опитал съм се да "начертая" каквото си представям на двете снимки.
Прикачен файл:
IMG_6900.jpg
Благодаря!

Прикачен файл

IMG_6898_2.jpg

Тема "Събиране на дъждовна вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: