Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
eli2023 - помощник
Здравейте,
Може ли някой да ми помогне с обяснение за скарата на покрив,върху която се поставят керемиди,кога се използват 2/3см летви за скарата под керемидите и кога 3/4см?Зависи ли от вида керемиди или не?И може ли за скарата да се използват летви 3/3см или не е препоръчително?Благодаря предварително!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Каквито имаш. Слагала съм 3/4, по височина, ковала съм в тясната страна. На 2 може и да не ми се получи, а и не съм виждала 2/3.
eli2023 - помощник
чет сеп 04, 2025 1:13 pmn_a написа:
Каквито имаш. Слагала съм 3/4, по височина, ковала съм в тясната страна. На 2 може и да не ми се получи, а и не съм виждала 2/3.
Благодаря Ви много!!?
eli2023 - помощник
чет сеп 04, 2025 1:31 pmeli2023 написа:
чет сеп 04, 2025 1:13 pmn_a написа:
Благодаря Ви много!!А колко метри летви трябват за кв м ориентировъчно?
chapara - майстор
чет сеп 04, 2025 3:39 pmeli2023 написа:
чет сеп 04, 2025 1:31 pmeli2023 написа:
А колко метри летви трябват за кв м ориентировъчно?
Уравнението за отговор е с безкрано много неизвестни🙄😉
Двойна скара, вид керемиди и др.
Но да речем 5м. и все ще е грешно.
To&To - специалист
ср сеп 03, 2025 11:01 pmeli2023 написа:
Здравейте,
Може ли някой да ми помогне с обяснение за скарата на покрив,върху която се поставят керемиди,кога се използват 2/3см летви за скарата под керемидите и кога 3/4см?Зависи ли от вида керемиди или не?И може ли за скарата да се използват летви 3/3см или не е препоръчително?Благодаря предварително!!
2 на 3 сантиметра са контра летви. Виж в Гугъл за какво се използват на покрив, че не ми се обяснява. 3/4 е стандартната летва за покрив. 3/3 никога не съм слагал на покриви. На моите покриви съм сложил дори 5/4, но понеже имам талпи 5ци и така си ги бича.
chapara - майстор
Дебелината на летвата има зависимост с дебелината на обшивката и дължината на пироните, които пък са мин. 7см. Те трябва да са заковани до край
, без да се показват под обшивката. По подобен начин се подбират пирони/винтове при двойна скара. Нещата не стават само с наличие на тесла, трябва и друго. За ползването на мозаечни летви 2/3 не ми се и коментира.
После летяли покриви, ами ще летят😉
mrsch66 - специалист
Сграда се строи от основите но се смята от покрива тегло на избрания вид за керемида е +-50 кг на квадрат сложи и поне 300кг сняг и тези летви трябва да разнесат този товар после тегло на тухли бетони мазилки подове към това процентно мебели с презастраховане и получаваш заветното число за теглото на сградата а въз основата на геологичното проучване се смятат какви основи трябва а има тя.Така че с летви 2/3 трябва да сгъстиш гредите на покрива което не икономически изгодно.
eli2023 - помощник
Благодаря на всички безкрайно много!

Тема "Летви за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: