Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте, правя освежителен ремонт на гаража, който е подземен. Тъй като пода на гаража е бетон 16 кв.м и е доста порест,обмислям да го изчистя много хубаво, след това да грундирам и полагам саморазливна замазка. Тук идва и въпроса колко мм ще е добре да се сложи замазката, за да не се напука от тежестта на колата? Върху саморазливната замазка мисля да сложа RUST OLEUM EPOXYSHIELD Настилка за гаражи. Някой от вас ползвал ли е това нещо? И след хубавото изсъхване на саморазливната замазка, трябва ли да се положи нещо друго върху нея за по - добро запечатване и захващане преди да положа тази епоксидна смес?
chapara - майстор
Темите ти дрябва да четни на брой за да получиш отговор😉
Последна промяна от chapara на нед ное 09, 2025 11:37 pm, променено общо 1 път.
Ал_ - специалист
Давай, давай, не се стискай. И аз го обмислям това :partyman: само дето все не мога да сколасам с времето, затова даже и до търсачката не съм стигнал. Като цяло не само за гаражи, а по принцип като крайно покритие, в това число и навън.
BorisGeorgiev, ако ще се маца върху саморазливната, не е ли по-добре директно някаква саморазливна за индустриални подове? Като цена ще е сходно
нед ное 09, 2025 8:17 pmАл_ написа:
Давай, давай, не се стискай. И аз го обмислям това :partyman: само дето все не мога да сколасам с времето, затова даже и до търсачката не съм стигнал. Като цяло не само за гаражи, а по принцип като крайно покритие, в това число и навън.
BorisGeorgiev, ако ще се маца върху саморазливната, не е ли по-добре директно някаква саморазливна за индустриални подове? Като цена ще е сходно
Първоначалният замисъл беше директно да сложа епоксидната смес върху бетона. Купих този комплект на rust oleum и после разбрах, че тази епоксидна смес няма да стигне за 16 кв.м с този порест бетон. И затова реших да сложа саморазливна.
Ал_ - специалист
Че нямат ли и подходящи праймъри?
П.п. 3 дни проби спестяват 2 минути четене…

ЗАБЕЛЕЖКИ
Не се препоръчва нанасянето на Epoxyshield върху подове, третирани със саморазливна замазка. Ако замазката е добре засъхнала, трябва да се обработи с…
нед ное 09, 2025 9:02 pmАл_ написа:
Че нямат ли и подходящи праймъри?
П.п. 3 дни проби спестяват 2 минути четене…

ЗАБЕЛЕЖКИ
Не се препоръчва нанасянето на Epoxyshield върху подове, третирани със саморазливна замазка. Ако замазката е добре засъхнала, трябва да се обработи с…
Това съм го прочел. Хем не се препоръчва, ама ако е засъхнала добре... Много е объркваща информацията.
gogo7777 - майстор
Давай смело смолата върху бетона. Единственият косур е разхода на смола.
:drinkers:
Ал_ - специалист
Нищо и няма на информацията. А щом не се препоръчва - защо ти е саморазливна? И след като ще я чакаш да съхне, и тепърва ще я мажеш с грунд - по-добре търси подходящия грунд и третирай с него бетона. Така като гледам, грундът, който препоръчват е и за порест бетон, но - търговеца питай, или директно производителя
MamaMy - майстор
Епоксидната се маже върху бетона за да има най-добро прилепване. Не знам за грунд по-здраво лепящ от епоксидна смола. Ако има такъв ще мажат само с него. :-D . Разхода е колкото, толкова. Ако гоните нисък разход оставете бетона гол или го боядисайте. :lol:

Тема "Саморазливна замазка за гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: