Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
radoraev - специалист
The_FAN написа:
Takezo Sensey написа:
Цената е 42 или 46 лв. лист...
Цената е около 29-30 лв. за квадрат. Листа е 2,3~2,4 квадрата....това са листата на Gaipel.

Радо... :).... кой ти реди кръстчетата докато вдигаш листата и напасваш
шарката ? Не споря де :)
Аз ползвам рапидка TN35 завита в конструкцията :) Няма да питам през колко я редите нея...
Мисля,че размера му беше 187 на дължина на 119,5 ширина и профилите ги разпределяхме на равни разстояния!
За кръстачките го написах образно казано да си призная,тъй като исках да наблегна,че се оставя наистина фугичка 2-3мм-аз лично на око я оставях!
jakuzi - специалист
Още малко "шукарии" с акустичния картон :-D

Прикачен файл

ак.таван.jpg
ак.таван.jpg (24.06 KиБ) Видяна 6864 пъти

Прикачен файл

ак.таван-1.jpg
ак.таван-1.jpg (25.67 KиБ) Видяна 6865 пъти

Прикачен файл

акустичен таван.jpg
акустичен таван.jpg (246.85 KиБ) Видяна 6865 пъти
jakuzi - специалист
Ето и малко инфо за картона :
С кръгъл отвор:
-6/18 R
( диаметър на отвора 6мм,разстояние между центрове на два отвора 18мм)
Размери 1200мм-2000мм ,дебелина на картона 12,5мм отнасят се и за долуописаните размери .
Следващите размери са същите само се променят диаметрите на отворите.
8/18 R , 10/23 R ,12/25R ,15/30R .
8/12/50R , 12/20/66R , 8/15/20R , 12/20/35R тези са с по два отвора (малък и по голям) както е показано при Такезо .
Има и с квадратни отвори пак по същата логика...размер на страната на квадрата/разстояние между тях.
8/18Q , 12/25Q това е картон на Кнауф.Има и много други варианти.
Например с дебелина 9,5 мм с размери 600/600 или 600/1200 В момента разполагам с цени само на последните -18 Евро/кв.метър. Но ако някои пожелае мога да се поинтересувам конкретно.
Takezo Sensey - модератор
Най-новата снимка на таванчето :

Прикачен файл

29122009..jpg
29122009..jpg (63.5 KиБ) Видяна 6195 пъти
zmeios - специалист
roflnoobs написа:
този кръг, ако се напълни с диоди
Тц. С диоди е играчка, и е слабо.

Отгоре се слагат хубави, силни луминесцентни лампи. Над лампите - на 'стария' таван, се залепва някакъв отразителен материал. Ако питате мен, и домакинското алуминиево фолио дето китайците продават за левче рулото 30м върши добра работа.

Едно време се правеше с 'истинско' осветление, ама то грее, трябва да се охлажда и въобще - да не ви е работа. Луминесцентни тела са му майката.
Takezo Sensey - модератор
Май и така няма да стане.
На гърба, в задната част на отворите има черно текстилно платно, което не знам каква функция изпълнява.
За да се вкарат там диоди трябва да се разкъса платното, тааа ...нЕма да е гот !

Изображение
The_FAN - специалист
функцията на "платното" е звукопоглъщане :-D
Spokoiniq - майстор
Поглъща ватата зад платното, а то има функцията единствено да пази да не минават власинки от нея в помещението.
greentree - специалист
Според мен няма как да пази власинкие от ватата да не минат,защото са много по-финни от размера на дупките а и ватата нали е добре да е затворена с ...найлон примерно или някъв влагонепропусклив матерял.Ефекта на шумопоглъщането идва точно от неравната повърхност...отражението на звуковите вълни преминали през дупките е по-бавно от вълните на повърхността(това е само мое мнение,може и да греша) Виждал съм клип на известен музикант свирещ на Hang Drum (акустичен метален инструмент) стените на стаята му са облепени с кори от яйца....от там и идва неравномерността на отражателната повърхност...
Crafty - специалист
greentree написа:
Според мен няма как да пази власинкие от ватата да не минат,защото са много по-финни от размера на дупките а и ватата нали е добре да е затворена с ...найлон примерно или някъв влагонепропусклив матерял.Ефекта на шумопоглъщането идва точно от неравната повърхност...отражението на звуковите вълни преминали през дупките е по-бавно от вълните на повърхността(това е само мое мнение,може и да греша) Виждал съм клип на известен музикант свирещ на Hang Drum (акустичен метален инструмент) стените на стаята му са облепени с кори от яйца....от там и идва неравномерността на отражателната повърхност...
Чукча не читатель, чукча - писатель!
Колега за теб и всички незапознати - акустичният картон има ВОАЛ на гърба си. Иначе казано ... нещо като плат му е залепено на гърба. И основната роля за звукопоглъщането се играе именно от ватата, която трябва да е с поне 80мм. дебелина.

Карай де ... тия дни си се разписал, пък аз да ти секна ентусиазма ... не ми обръщай внимание :wink:

Тема "Едно таванче ... с АКУСТИЧЕН гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: