• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
pgg_bs - помощник
Незнам дали темата е за тоя раздел, но моля са съвет. Жилището е на първи етаж от общо пет и тъй като комина започва от моя апартамент реших да го бутна. Речено сторено, за един час с много прахоляк коминчето падна и почти отидох при съседа горе :roll: . Но сега възникна чуденка как да запуша оформилата се дупка на тавана. Притесненията ми са ако при дъж, топене на сняг или други атмосферни условия проникне влага през комина да не избие при мен на тавана ми. Сега се опитвам да убедя някой от съседите над мен и той да си бутне комина така ще си реша моя проблем ама не се навиват засега :lol: . Ще се радвам на всякакви предложения.
Последна промяна от pgg_bs на нед юли 26, 2009 11:57 pm, променено общо 1 път.
bisplus - специалист
Като погледнеш от долу през комина виждаш ли светлина?
laki1968 - специалист
пробий неколко дупки и сложи малко арматурка после затапи отвора с 1 дъска и бегай при комшията отгоре през неговата дупка да сипеш 2 кофи бетон....
pgg_bs - помощник
Никой няма дупка от към апартамента
Илиян Илиев™ - майстор
Над арматурката, за която е писал лаки1968 слагаш подходящо парче гипсокартон с предварително пробити дупки и вкарана в тях тел. С телта привързваш гипсокартона към арматурата за да не мърда на горе. Вместо тел може и свински опашчици.

След тази процедура изрязваш подходящо парче мрежа тип мрежа за мазилка, а не каква да е мрежа. Прикрепяваш я стабилно с тел под арматурата. Толкова стабилно, че да не провисва от тежеста на мазилката, а не да прекаляваш с телта. Тук опашчиците не са за препоръчване, но при липса на тел и те стават.

Следва запълване с подходяща мазилка и в последствие шпакловка. Аз лично ползвам готови машинни мазилки на гипсова основа, към които прибавям само вода. С чист гипс не е добра идея.

Гледай да нагодиш нещата така че да получиш около 3 см слой на мазилката, а мрежата да е на дълбочина около 1 см в мазилката измерено от теб по посока на комина.

п.п. Дебелината на гипсокартона не ни интересува. Него не го включваме в сметките. Той служи като ограничител за дебелината на мазилката.

п.п.п. А и нали трябва да се залепи на нещо тая мазилка докато стегне та за това не може само с мрежа.

п.п.п.п. Е, щом няма гипсокартон под ръка може и с дъсчици и летвички, но са по-трудни за разпробиване. По-добре си намери гипсокартон.
pgg_bs - помощник
Благодаря на Илиян Илиев™ за подробното обяснение, но мен ме притеснява най вече ако от горната част на комина проникне влага а не просто да запуша дупката
svetliopi44 - Чирак...
Жилището е на първи етаж от общо пет и тъй като комина започва от моя апартамент реших да го бутна.

До преди да бутнеш комина нали не е прониквала вода щото щеше да я усетиш щом комина почва от теб ... действай смело не му мисли ... нали горе има шапка този комин точно за тази работа да пази от сняг, дъжд и др.
Аз ще ти кажа аз как го направих по най- лесния и смотан начин в годините в които си бях Чирак...
Едно парче фазер (гръб от някаква мебел беше) малко по голямо от дупката ... леко го стискам за да влезне в нея и го пускам и той се заклинва... от горе гипс и готово ... тва съм го правил 97 няма проблеми за сега щото жената щеше да ме изгони ако има ... :)
pgg_bs - помощник
Аз съм си намислил да сложа 12,5 см Utong уплатнен с пяна , под него да набия арматура да го придържа някоя по дебеличка и след това някакъв стериопор 4-5 см. И от доло някаква циментова замазка и шпакловка след това. Дано не протече, че рискувам сериозно жената да ме изхвърли на улицата :roll: тя беше против събарянето на комина.
svetliopi44 - Чирак...
Не се притеснявай ... каквото и да сложиш попаднели вода в комина ще е и при теб ...но няма от къде да се вземе освен комшията от горе да не си направи базик ... иначе какво ...хидро изолация ли ще правиш??? ... пък и много сложно си го замислил... газобетон ...пяна... набиване на арматура, сериопор... :?
  • 1
  • 2

Тема "Запушване отвор съборен комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: