• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
freshenero - специалист
Ако е много силен оцветителя и калпав сьответно, е от него.Преди години аз страдах сьс уж качествена боя на БОДИ ,като за основа на направата и, се ползва безцветен латекс 4 рьце и пак личаха валяците,като преди това беше леко захабено бяло,а аз нанасях наситено оранжев цвят.Видях се в чудо,ходи обяснявай на чорбаджиите че матеряла е куц.После сам догаждах цвета за фасадата ,сьщия като вьтре и заспа от две рьце :roll:
Dimany - специалист
Значи моето мнение ! Няма такова нещо ,като грунд от разредено количество от самия атекс ! Има си грундове за след шпакловката , без значение каква е тя :Ф2 , шийтрок , което си е шпакловачна маса за финна шпакловка след грубата такава . Грубата такава може да е с няккво си боро ,церезит , може да е с материали на кнауф за машинна шпакловка :МП 75 , МП 75Л , РОТБАНД , дори и най-якото покритие може да ползвате = Perlfix ,което си е абсолютно най-здравото лепило за картон. Ам да не се отплесвам ...... ползвайте грунд дори и да не е обозначен за съответната ужасна ефтина боя , защото някой ден ще се наложи да прешпакловате и боядисвате върху нея и ще псувате толкова много , и ще се чудите защо ви се отлепва новия латекс или новата шпакловка балабар със старото покритие !!! На картона е по същия начин , след минаването със шкурка прахоляците имат нужда от минаване с грунд които да проникне в картона и да обезбраши и да създаде здраво покритие за новната боя или шпакловка за да се боядиса качествено . Разредените латекси не правят това !!!
Аииде :prost: и помислете повечко :wink:
Последна промяна от Dimany на ср сеп 23, 2009 9:52 am, променено общо 1 път.
sasooooooooo - "специалист"
По-наситените цветове изискват специален тониран грунд, който трябва да ти препоръчат в магазина.
В коридора ми имам зелен цвят /като рекламата за Пастело/, дадоха ми грунд в цвят резида.
пастело си пастело много добра боя е няколко пати ми се налойи да боядисвам без да грунд и вси4ко се получава идеално но само с Пастело с Пастело боядисваи СМЕЛО
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване върху гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: