Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
icelame - помощник
Интересува ме НЕ дали ОСБ-то е подходящо за окачен таван, а дали ще издържи на температурата от 50-60 ватова крушка?
Мисля да правя рефлектор от ОСБ, защото на пазара няма подходяща форма на това което искам. Трябва да е в много компактни размери и затова крушката ще е много близко до ОСБ-то около 0,5-1см.
Възможно ли е да се запали? Добра идея ли ще е да се изолира от вътре с битумна лента?
ibogdanov - специалист
icelame написа:
.........................

Трябва да е в много компактни размери и затова крушката ще е много близко до ОСБ-то около 0,5-1см.
Възможно ли е да се запали? Добра идея ли ще е да се изолира от вътре с битумна лента?
чесно казано, или си пироман или не си мислил много като пишеш.
Сори за тона, ама крушка каквато и да е си грее и ще стане голямо мазало ако я доближиш до битума. Да не говорим, че ОСБ то си е дърво и смола и пак не е твоя материал.
За рефлектори се ползва метал. Той ако не друго, поне не гори.
Вариант е и с някакво покритие ( като на автомобилните фарове или фолио) ама и там си е жега.
icelame - помощник
За битумната лента знам че се ползва за топлоизолация, дори и на комини там температурата не достига ли 90 градуса че и много повече и на лентата нищо и няма. Тя е съставена от асвалт и алуминий, на някои покриви поставят такива покрития с горелка? Може и да се бъркам затова де.

На мен ми трябва топлината да се насочи надолу, затова в рефлектора ще поставя 2 рефлекторни крушки по 25вата.
Влагозащитените плафони са от пластмаса и им дават до 60 вата да издържат. Мисля да използвам и готварско фолио за разсейване на топлината отгоре.
Прав си че иначе са си запалими материали и ще трябва да го тествам часове под лично наблюдение.
lenko71 - специалист
icelame написа:
Явно и тука е като в повечето форуми вече. Всеки да покаже какво може, и да обеснява на другите колко са незнаещи и некомпетентни. Все пак мерси за отговорите.
По-добре обясни точно какво или за какво ти трябва
sasooooooooo - "специалист"
Сложи енергоспестяваща крушка и нищо няма да ти нагрява тавана.
ibogdanov - специалист
яяя колко интересно ! темата е почистена от спама.

.............. На мен ми трябва топлината да се насочи надолу, затова в рефлектора ще поставя 2 рефлекторни крушки по 25вата.
Влагозащитените плафони са от пластмаса и им дават до 60 вата да издържат. Мисля да използвам и готварско фолио за разсейване на топлината отгоре. ...................

ти си палавник !!!! :) топлината няма как да отива на долу. дай да започнем отначало.
какво искаш да направиш, обясни накратко какво.. що, с каква цел.
има хиляди варианти едно нещо да се получи и да не запалиш всичко около себеси.
Ако някак си насочиш топлината на долу... към плафона ( ако правилно съм те разбрал) тя ще го стопи за нула време.
При правенето на сцени, студия и т.н. се използват едни "осветителни вани" това ли искаш да се получи ???

Тема "ОСБ за окачен таван?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: