Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Жалко а как се надявах че ще може да станат :(
А относно другите неща които питах - какво ще препоръчате?
mladkal - майстор
teobg написа:
Жалко а как се надявах че ще може да станат :(
А относно другите неща които питах - какво ще препоръчате?
Аз ще се изкажа само в частта за трансформаторите. Препоръчвам ти да си сложиш тороидален трансформатор 200VA Вярно е че цената му не е никак ниска, но за сметка на това пък е лишен от каквато и да е електронна част, компоненти, което в бъдеще ще те предпази от проблеми. Слагаш и забравяш.
по въпроса за луните и трансформатора....как този тороид ще се обслужва...може да е без грам електронен компонент но пък си има и някои недостатъци....
-размера на трансформатора определя диаметъра на луната ако се монтира през нея
-този тип трансформатори изискват други сечения на кабелите за ниско напрежение
-бръмченето си е осезаемо
-също трябва да се монтират върху температурно устойчива и негорима основа защото доста топлят
АЗ бих си сложил конвенционални трансформатори (със шихтован магнитопровод....тежки..напр.105W на relco със сменяем предпазител..също без грам електроника
успех от мен :partyman:
ivo_dedko - специалист
teobg написа:
Здравейте и от мен на всички.
И аз мисля да си правя такова скрито осветление както е показано на снимката, но какво ще ме посъветвате да използвам, в смисъл кое е по доброто - луминисцентни пури, маркучи или LED?
И още нещо относно луничките, мисля да поставям 8 лунички, по 20 вата всяка, мисля че е добре, какъв трансформатор да ползвам?
В нас имам много трансформатори, но те са за луминисцентни лампи - мога ли да ползвам тях за луничките?
Луминисцентни пури-не, получават се тъмни петна на мястото където се съединяват две лампи, маркуч - много неравномерно свети и много бързо изгаря. LED ленти е най-добрия вариянт, цената на българките е 10-13 лева/м обикновени и 15-18 лева/м влагозащитени. Осрам и Филипс започват от 25 лв./м. Имай предвид, че за LED лентите трябва да предвидиш и място за трансформатор.
За луничките можеш да ползваш или един трансформатор 200W или два по 100W.
sstefanov - майстор
mi71ro написа:
...
-този тип трансформатори изискват други сечения на кабелите за ниско напрежение
...
Защо така мислиш?
8180 - майстор
ivo_dedko написа:
teobg написа:
Луминисцентни пури-не, получават се тъмни петна на мястото където се съединяват две лампи,
Петната се избягват със леко (5см) застъпване.
n.yaneff82 - специалист
teobg написа:
Здравейте и от мен на всички.
И аз мисля да си правя такова скрито осветление както е показано на снимката, но какво ще ме посъветвате да използвам, в смисъл кое е по доброто - луминисцентни пури, маркучи или LED?
И още нещо относно луничките, мисля да поставям 8 лунички, по 20 вата всяка, мисля че е добре, какъв трансформатор да ползвам?
В нас имам много трансформатори, но те са за луминисцентни лампи - мога ли да ползвам тях за луничките?
здрасти колега , за кое населено място става въпрос , ако е близо до бургас мога да ти свърша работа , ето ти малко снимки на мои работи http://yaneff82.snimka.bg/business/moit ... iya.528799
Точно от Бургас съм, колега n.yaneff82

А относно трафчетата - май ще послушам колегата ivo_dedko и ще сложа 2х100 W и без друго някъде из форума казват, че последната луничка трябва да е най - много на 20 метра от трафа.
n.yaneff82 - специалист
20 метра от трафа са си доста разстояние , има вариант , последните луни да ти светят по-слабо
опаааааааааа грешка, грешка - написал съм 20 метра. Ударил съм една нула в повече :shock:
Последната луничка трябва да е на най-много 2 метра от трафа

Тема "Скрито осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: