• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Тани - модератор
Първо искам да помоля дискусията да се води на по-цивилизован език. Нека всеки,който е написал обидно определение към някой друг да се върне да го редактира. Смятам, че темата е изключително интересна и инфоративна, за да я опорочаваме със заяждания помежду си. Нека всеки сподели своето мнение с аргументите си към него. Ето и моите:
Хартиената лента в ъглите положена правилно е много по-широка и здрава от акрилния силикон, и полагането му върху нея ми се струва безмислено. Лино аз не съм виждал скъсана хартиена лента, а и ми се струва невъзможно-при евентуално напрежение по-скоро би се разлепила от ъгъла и наличието или отсъствието на силикон върху нея по никакъв начин не биха и повлияли. Освен това обработата на силикона след изсъхването му е същински ад и последвачо оформяне на ръба е почти невъзможно. Пизнавам, че съм използвал само няколко марки акрил и говоря само за тях.
Тани - модератор
Не беше необходимо да ги триеш! Така нашите мнения останаха да висят насред нищото! Достатъчно беше да изтриеш обидите към колегата. Не че аз не можех да го направя , но не исках да те обидя! Все пак в постовете ти имаше доста полезна информация!
trockenbauer - напреднал
Тани написа:
Да така е! 99% от нещата които каза са верни и въпреки , че вече са коментирани по няколко пъти във форума , не е лошо да се повторят, за да ги прочетат тези които не следят форума от самото начало. Лошото е, че не може да приеме , че и тй може да научи нещо - този един процент в който греши - например за пароизолацията , че се правела от паропропусклив материал!
Жалко е , че съсипа няколко теми и ще се наложи да трия(включително и това мнение) и редактирам доста мнения за да ги приведа в някакъв вид за четене
Размислих доста по темата и благодаря,че свали забраната/не защото ми липсва "поле за изява"/.
Относно паропропускливата мембрана нещо не се разбрахме определено.
Поставя се такава мембрана/в случая фолио,тъй като мембрана се поставя в подпокривните пространства/с единствената цел да не задържа влагата и да се образува конденз.Разликата м/у двете найлон и паропропускливо фолио ако не се лъжа е в това,че едното задържа/найлона/а другото провежда/фолиото/в определена посока има я като маркировка /лице-гръб и инструкция за полагането/.В случая който аз си позволих да коментирам при поставянето на найлон върху профилите конденза който би се получил в помещението ще остане вътре в него и ще последват познатите проблеми с мухъл и прочие.Да не забравяме няколко факта-конденз се получава от цветя,растения,хора и животни в даденото помещение,ве само от готвене,пране и гладене или може би бъркам.
В обяснението което прочетох казваш,че паропропусклива мембрана се слага под покрива за да предотврати капки от счупени керемиди и прочие/карам по памет,но тезата ти е такава/е точно там се монтира найлон!
Относно паропропускливоста на материалите:
1.ватата поради своята структора е с добра паропропускливост
2.Гипса поради своята структора поема водата и след това я отдава за това е и един от малкото материали който се свива при нагряване/поради изпаряване на водата от молекулите в кристалната му решетка/и се разширява при истиване,Това е и една от причините да се препоръчва като материал тъй като допринася за естествената регулация на микро климата в помещението,по същата причина е и негорим материал.чеството му на инертен материал го прави високо качествен продукт.
Свойството му да поема влага не е безкрайно съчетано и с това,че отдава по-бавно покритията които се ползват/латекс,декоративни мазилки и др.води след себе си до описаните по-горе проблеми.Поне така твърдят тези които са разработили продуктите за сухо строителство/ако са ме подвели то значи са подвели и милиони други като мен./
Приемам когато греша,но само с аргументи и то технически!
Самият аз казвам,че въпреки не малкото време в което практикувам тази професия реално от 13.02.1997 година/имам квалификации за монтажник структорни и вентилируеми фасади,също и проектиране,производство и монтаж на ОВК инсталации-не започва и не свършва с монтажа на въздуховоди! но това е друга тема и не е за тук/все още се уча тъй като периодично излизат нови продукти и детайли които допълват основните системи,но човек трябва да ги познава за да знае в конкретен случай коя от тях да ползва и мисля,че не греша в твърдението си.Самомнението и самодоволството от предишни успехи води до грешки и леност.
Да съгласен съм и с това,че както мога да се изразявам нормално то по същия начин мога да бъда саркастичен и аругантен до безкрай/вариантите са два убий простака с мълчание или заври в лицето му фактите/.Но като чета виждам къде по-безцеремонни изказвания и то персонално насочени,като епитети,коментари и прочие.Да вярно е,че са написани от хора с ранг майстор,специалист и т.н. във форума,но нима това е критерий?!?
Смятам темата приключена/за себе си/в тази връзка ще помоля ако даденото от мен мнение не се смята за компетентно и дори грешно,просто да бъде игнорирано или изтрито/определено няма да се сърдя.Аз съм на 41 години и не съм малко дете,не съм тръгнал тепърва да се доказвам/или да правя някакъв маркетинг както каза по мой адрес член на форума - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... %D0%B3/още по-малко във форуми.
Ще се стремя да публикувам минимален брой коментари/но без значение дали темата е от преди 5 години или 2 дни,всеки има право на мнение нали?!?/и с безпристрастен тон и техническа аргументация/ако на някого му се влиза в спор тогава съвсем спокойно може да препрати компетентното си мнение към специалистите създали и публикували инструкциите и изискванията за приложение на дадения материал или детайл-/.

Желая много творчески успехи във всяко едно начинание.
Тани - модератор
В момента пиша от телефона и не ми се обясняват физичните закони. Довечера като се прибера ще пиша по- подробно. Ти дотогава помисли дали винаги когато има влага има и конденз и когато има конденз на кои повърхности се появява! Радвам се че си съгласена да водим нормална дискусия.В спора се ражда истината , а не в кавгата!
trockenbauer - напреднал
Така шпакловам преградните стени и обшивките,какво ли остава за таваните.
Има категорий за квалитета на шпакловката.
Аз се стремя да достигам минимум Q3.

Към админа и модовете-Да не се приема за реклама/или маркетингова стратегия както се беше "изцепил" някой/.
Няма и да си искам снимките обратно. :-D
Изключването на едитора към моите мнения не ме притуснява,халал да са Ви.
Мнения няма да публикувам,а само снимков и технически материал.
Така е по-коректно и практично,пък и някой е казал: ..."Когато фактите говорят и боговете мълчът..." :yawinkle:

Успех в начинанията на всички Вас. :)

Прикачен файл

Q4 lvl completed and ready for painting.jpg

Прикачен файл

Q4 lvl in progress.jpg

Прикачен файл

Q4 lvl a.jpg

Прикачен файл

Q3lvl bf Q4.jpg

Прикачен файл

клас Q3.jpg
Тани - модератор
В една съседна тема вчера, а и в тази се коментираше дали е необходимо да се търка със шкурка шпакловката. Аз лично я търкам. А ти?
trockenbauer - напреднал
Тани написа:
В една съседна тема вчера, а и в тази се коментираше дали е необходимо да се търка със шкурка шпакловката. Аз лично я търкам. А ти?
Цитат: "...Така се получава съвсем равна повърхност, която след шлифоване става и съвсем гладка.
При големи повърхности може да се приложи и машинно полагане на шпакловката..."

Става въпрос за финишна шпакловка за постигане на ниво Q4!

"...Ниво Q4
Това е нивото, което отговаря и на най-високите изисквания към качеството на подготовка на основата. То се постига чрез пълно, цялостно шпакловане на лицевите повърхности на плочите..."
P.S.Снимката свалих поради много интелигентния коментар на "майстор toni_g79".
Убедих се,че не си заслужава да се показва нищо в този форум.
Edit: Нека пак някой да обижда сина ми.
Или може би му бърка в гъза,че момче на тази възраст работи през лятото и то доста добре,вместо да се шляе.
Последна промяна от trockenbauer на пет сеп 16, 2011 2:09 am, променено общо 3 пъти.
trockenbauer - напреднал
без коментар

Прикачен файл

шпакла за силикон.jpg
jekasus - майстор
Това не е ли за плочки. Една дървена клечка от сладолед върши по-хубава работа от тази джаджа и за плочки и за картончето.

Прикачен файл

DSC_0142.jpg 7.49 лв. в Практикер-Варна, за плочки е и абсолютно неудобно за полагане на тънък слой силикон.
  • 1
  • 2

Тема "Окачен таван - нужно ли е цялостно шпакловане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: