• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 43
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Тани - модератор
Изображение
Това е любимата ми комбинация за къртене на мазилки и плочки! Лек къртач с мощен удар и специално проектиран широк секач за него. Ако ще взимаш под наем - препоръчвам! Ако не, само секача ще ти свърши работа, но гледай да не скапеш някой перфоратор, защото те не са проектирани за къртене, а за пробиване! Не ти препоръчвам цялостно къртене на мазилката обаче! По- добре само за окачвачите!
tottenham - специалист
а при изграждане на скрито осветление (светодиодни ленти) на таван с ГК какви размери (височина) да оставим на челото (пердето), колко да е високо бордчето пред него и на какво разстояние да е борда пред челото? Въпроса ми е ориентиран към естетиката и по-доброто осветяване!
Тани - модератор
Всичко зависи от ефекта който искаш да постигнеш. Ако искаш да осветяваш целия таван, то той трябва да е перфектно шпаклован и лентата да се залепи максимално близо до тавана. Тогава размерите почти нямат значение. Ако искаш да се получи само осветена ивица покрай фигурата , тогава опитно се установяват всички размери предварително в зависимост от предпочитаната широчина на осветяване. Като също така има значение къде ще се залепи лентата. Все пак визуално трябва да ти хареса и самата фигура на светло!
tottenham - специалист
наистина изглежда много добре и без чело! още повече, че когато пердето ти е ниско и е на 260 см, то няма да се види ЛЕД лентата!
gogitko - специалист
Здравейте имам и аз един въпрос към по-напредналите.Може ли да не се поставя на основния таван ГК чак до стената ,като така или иначе ще се прави второ ниво за лунички и скрито осветление.А ГК на основния таван да стига само до засечката която ще обикаля покрай стената на 25-30 см и от там да се пуснат полите 10 см.Така ще се икономиса и от ГК според мен.
Тани - модератор
За моженето - може, но ако сметнеш какво се пести - почти няма смисъл. Пък и се компрометира паро и топлоизолацията понакога , а и ако има лунички от тези с обикновените крушки, могат да ти разтопят/разлепят пароизолацията като нагреят отгоре. Виж, ако трябва да снадаваш 10-20 см. допълнително, то тях вече може да ги пропуснеш
peykoff - помощник
Здравейте!
Имам едно малко питане и за да не отварям нова тема за него пиша тук.
Става въпрос за двете форми на тавана показани на снимките. Представляват два симетрични "куфара" от двете страни на стаята. Стаята е с дължина 3,5м, формата е с ширина 75см(от профил до профил), а картона за нея е 85см, тоест оставих 10см за скрито осветление. Второто ниво е на 8см от първото. Та въпроса ми е необходимо ли беше за слагам директни окачвачи за ЦД профилите при положение, че ширината на формата е 75см. Четох във форума, че това е така да се каже границата за това дали да слагам окачвачи или не. Бях решил да сложа, но моя приятел с който правихме конструкцията ме разубеди, че видиш ли колко е здраво и няма да мръдне.
Сега картона е вече сложен и всичко е готово, предстои да се шпаклова. Ако трябва да се слагат директни окачвачи сега е момента, затова и пиша.
Моля по-знаещите за съвет нужно ли е да укрепвам допълнително формите на второто ниво с директни окачвачи или мога да си ги оставя така както са. Няма да има допълнително утежнение, само по три лунички и една ЛЕД лента :-D
Незнам от снимките дали ще Ви стане ясно как изглежда в действителност, ако има въпроси ще отговарям :)

Прикачен файл

b.jpg
b.jpg (84.39 KиБ) Видяна 3763 пъти

Прикачен файл

a.jpg
sasooooooooo - "специалист"
Има едни П-образни пластмасови накрайници за ГК, точно за такъв завършек, че иначе как ще се шпаклова? :?
andro440 - майстор
Прикачен файл:
ScreenHunter_321.jpg
ScreenHunter_321.jpg (62.56 KиБ) Видяна 3567 пъти
Прикачен файл:
Снимка0109.jpg
Прикачен файл:
ScreenHunter_320.jpg
ScreenHunter_320.jpg (51.29 KиБ) Видяна 3567 пъти
  • 1
  • 26
  • 27