Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
dadko - майстор
Това, което от Кнауф дават за скара на едно ниво е "връзка на едно ниво за CD профил 60/27"
http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/0/38 ... enDocument

Изображение
Това, което съм дал като вариант е "побългаряване"- за да ни излезе по- евтино.
В твоя случай- вече не е добре да гледаш да ти излезе по- евтино, щото веднъж вече ти е излязло евтино.
Гледай да го направиш по- качествено сега. Ще дадеш още трийсетина лева за кръстачки, ама- поне да е както го пишат по книгите.
Можеш да потърсиш и за това:
http://baumarket.bg/product/vryzka_perp ... cd_profil/

Изображение

А, забравих да попитам :
Защо предпочиташ гипсокартон 9,5 мм пред този от 12,5мм?
raiderss - напреднал
Така или иначе ще се прави и поправя този таван чак другата седмица, за мое съжаление аз работя плътно и мога само да надзиравам и снимам вечер (добре, че съм го правил и сега) нещата, но когато махнем картона ще се види истината, окачвача най-вероятно е изпуснал и затова оставам на най-рентабилния вариант който си ми дал, още окачвачи и побългаряване във връзките, важното е да стане здраво и да не пропадне още веднъж. Макар разтоянието на този таван да е точно 3м по широчина и ~4м по дължина, се случи...

Няма причина за по-тънкия картон като избор, но не вярвам това също да е толкова голям проблем.
chapara - майстор
raiderss написа:

Няма причина за по-тънкия картон като избор, но не вярвам това също да е толкова голям проблем.
По тънкия картон е за извити елементи, той във времето провисва. Ако искаш да е тънък, трябва да сгъстиш конструкцията, което ще е по нерентабилно. И не знам при положение че картона се реди напречно на конструкцията с фабричните ръбове, а и картона е 2м.-2,5м.-3м., как е кратно на 0,60 см. Скарата трябва да е на растояние 0.50 см. Нескосените фабрични ръб винаги трябва да се срещат на скарата. Дано съм го обяснил разбираемо. И преди монтажа на картона се поставя пароизолация при наличието на вата, или най малко наелон, закрепен с двойнозалепваша лепенка.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
dadko - майстор
При разлика в цените от 0,15 лв. за кв. м. за гипсокартон 9,5 мм и 12,5мм
(За един и същ магазин, на един и същ производител)
не е оправдано да използваш 9,5мм.
Не знам от какви съображения ползваш тънък 9,5 ???
Дори и търговеца упоменава, че 9,5мм е за "интериорни приложения" (както по- горе колегата разясни, че е за фигури, за огъване и т. н.
, а за окачен таван- 12,5мм

Прикачен файл

gipsokarton___cena.JPG
gipsokarton___cena.JPG (64.29 KиБ) Видяна 2754 пъти
raiderss - напреднал
Сега за другия основен проблем който се надявам да получа отговор. 100% ще го правя аз! Виждате стените на този панелен хол, имат направена някаква гипсова шпакловка преди доста години, как да процедирам?

Аз мислех да изчиста останалото лепило от свалените тапети със едра шкурка, после да грундирам и шпакловам с гипсова шпакловка 1 или 2 ръце, шкурене, груд и латекс. Стената при сменената дограма е много крива и напукано, затова мисля да грундирам с бетон контакт, после да изправя колкото може стената с гипсово лепило, да сложа мрежа и да шпакловам 2 пъти, и пак гипсова шпакловка, шкурене, грунд и латекс.

Едната си спалня правих по друг начин, но не ми хареса здравината, гипсово лепило 1 ръка, 2ръце колор кит.
tanosliven - специалист
Гипсокартона се среща на желязото ,при теб е направено обратно и затова е пропаднало.Най ефтиния начин да се оправи е наново поставяне на гипсокартон 12мм ,9мм е само за декоративни изпулнения.
tanosliven - специалист
За стените аз използвам слабо/50или100/ лепило за плочки и пердашка ако има пукнатини слагам и мрежа

Тема "Защо пропадна тавана?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: