• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
skuzo - специалист
Здравейте,имам много гаден проблем с мишки зад картона :sad: .От седмица някъде чувам топуркане по тавана взех отрова под формата на паста(пакетчета) и откачих луничките и сложих там,и сега голяма бела в едната стая не се диша от смрад.Така да кажа че съм с кара таван които не съм го свалял а картона ми е хванат за гредите и се получава едно разстояние между тавана и картона което има минерална вата(уж съм чувал че мишки бягали от вата ама не)Мишките почнаха да ходят и зад стените където пак е гипс картон с вата и ужас :sad: Не знам кога ще влязат и при мен.Някакви идеи?
batvenko - специалист
Има едни машинки /уредчета/, които се включват в контакта и действат на "психиката" на тая напаст. Имаше някъде тема из форума, потърси я - аз лично не съм ползвал, но съм чувал добри отзиви!
Andri01 - майстор
Опитвах с два вида от тези машинки-ефект нулев! И ги върнах и двете! Но все пак пробвай-при тебе може да стане номера. Иначе с отрова-кофти: умират и се вмирисва махалата / усетил си го сам/.
chapara - майстор
:? Един от голямите минуси на гипскартоните, те просто не са за селски къщи :?
skuzo - специалист
А гипс картона ядат ли го?
Тани - модератор
Все от някъде излизат да се хранят. Трябва да намериш мястото от където влизат/излизат и да поставиш на това място капан/и/. Това е единствения разумен подход в жилищно помещение!

И ДА - прогризват гипскартона! Огледай дали не са влезнали от такъв отвор!
gechev - специалист
Причината е наличието на вата. Във ватата мишките си правят гнезда, проходи, складове за храна и други удобства.
mbongwe - помощник
Само капан ще те спаси. Имахме същия проблем преди година-две, мишката ходеше зад гипсокартона, стържеже, побъркваше ни. Да не говорим че се беше качила чак горе на покрива на втория етаж и маса време мислехме, че е птица или прилеп :weedman:
С капана ще я хванеш, дано е само една. Има и едни лепкави капани, потърси мишини из къщата и ги постави по местата, където има такива - мишката минава оттам, ще мине пак.
skuzo - специалист
Явно не сте ме разбрали мишката не е вътре в къщата а между кара тавана и гипс картона там не мога да сложа капан,най-много да има 5-6см а и имам дупки само от луничките,трудно ще мушна капан там.
chapara - майстор
skuzo написа:
Явно не сте ме разбрали мишката не е вътре в къщата а между кара тавана и гипс картона там не мога да сложа капан,най-много да има 5-6см а и имам дупки само от луничките,трудно ще мушна капан там.
Баш си е вътре в къщата мишката :roll: Сложи капана на тавана с парче луканка(демек над каратавана, вътре в къщата), тя ще дойде, а и винаги трябва да имаш зареден капан! :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Гипс картон---мишки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: