• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
MIRRO - напреднал
В неделя си го купих и аз за същите пари и съм много доволен единственото е че реагира само на естествено дърво а не на пдч-та и тем подобни заслужава си парите но в метро русе беше на стелажа с ел.материалите и лампите успех.
Domashen_maistor - специалист
Благодаря на всички за съдействието :) . Наистина не очаквах такива добронамерени отговори и то толкова много. Смятам да си го купя това уредче, пък ще видим. Ако кабелите са дълбоко се съмнявам, че ще ги открие, но за мое щастие се оказа, че мога да пусна и тежка алтилерия. Тъста ми в работата се оказа, че имат някакъв уред с който откриват армировки. Той по принцип с това се занимава - обследва конструкции на сгради. Предполагам техния уред ще е добър (макар, че ще ми е трудно да го взема за повече от weekend).
axis - помощник
Виж това може да ти свърши работа http://www.youtube.com/watch?v=84oIERd7dIQ
detektor2.JPG се оказа пълен провал, не си хабете парите за него, освен ако не са в повече или знаете къде са ви кабелите.
Petyr - специалист
Domashen_maistor написа:
detektor2.JPG се оказа пълен провал, не си хабете парите за него, освен ако не са в повече или знаете къде са ви кабелите.
Развали ли се? Или не открива кабели?
emil_v r - майстор
Никога няма да ги откриеш тия кабели без проф. майстор !
Пък те и не създават никакво ел.маг. поле , когато нема консумация .

За картонен таван ли става дума , и на какво разстояние примерно са кабелите .
Има ли достъп да се изключат от 220 ?
Целото трасе ли трябва да се открива , или само дето ша дупчиш ?
Дай снимка иначе никога няма да ги откриеш. :evil:
rulom - модератор
Като гледам датата на поста, трябва да ги е открил вече :wink: Аз преди време също бях закъсал с кабели в мазилка и ме посъветваха да опитам с полицейски металотърсач.Има копче за усилване на чувствителноста и ми свърши работа.Номера е познат полицай, да го донесе за малко.А доколкото разбрах тия металотърсачи са около 200 лв., значи не са и много калпави :cool: Иначе ако кабела е в гипсокартон, няма начин :cool:
Petyr, просто си пищи когато си иска. Пробвах го там дето знам със сигурност, че има кабели (щото мене ми трябва само за едно-две места).
Емо, много се съмнявам че именно майстор (в добрия смисъл на думата) ще ми каже къде минават. Щото инсталацията макар добре направена от гл.точка на прозвъняване, кръгове и квадратури е правена от т.нар. майстори /един приятел от енергото/ и почти немаше два контакта на едно ниво. А магистралите минават на нива, верно високо, ама колкото си искат високо. Та в случая сигурно ще ми кажеш как е трябвало да бъде направена.
rulom, За съжаление гледам да съм по-далеч от куките. Явно и си има некои плюсове, ама нещо органически не ми понасят. Иначе идеята ми се види добра.
Та сега решението момчета (както сте забелязали поста е стар) в моя случай се оказа лист от машинна ножовка. Малко каналче до мазилката, изстъргване внимателно, и ако нема смело действам. Естествено тъпата джаджа също влиза в употреба /първо тя/, но много и нямав вяра.
  • 1
  • 2

Тема "Как да открия кабелите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: