Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Yavi - напреднал
Здравейте,
Имам следният проблем. На тавана в хола имаше пукнатини и като побутнах тавана на тези места той започна да се огъва. И така открих че мазилката се е отлепила от бетонната плоча. Може би защото мазилката е много стара и плюс това имаше дебел слой шпакловка отгоре. Чрез почукване със шпакла открих още доста кухи места на тавана и ги отстраних. За съжаление фриза също падна . Въпросите са ми следните. Дали с нова мазилка да попълня празнините, които са половината таван или да изкъртя останалата мазилка по цялата плоча плюс фризовете и да измажа всичко с нова мазилка. Може би и с окачен таван ще стане най-добре, но ми се иска да е възможно най-нисък, защото от пода до тавана е 3 метра и искам да запазя обема на помещението (не ми трябват разни луни и др. Просто искам да изравня тавана). Помещението е предвидено за офис. Всякакви съвети са добре дошли, защото вчера се видях в чудо. Прилагам и снимки за да е по нагледно. Благодаря ви много на всички.

Изображение

Изображение
tokuro40 - специалист
най-добре с окачен таван, най-много на 6 см от плочата,така ще можеш да изолираш с вата да не бяга топлината. :wink: :wink:
Любо - специалист
гипскартон е най-добре- равно и топлоизолационно и ако няма луни си стои като таван стандартен
impreza - напреднал
колега не го казвам защото това ми е работата ама гипсокартона си е гипсокартонл кой вече се занимава с мазипки и кръпки пък отделно колко е трудоемко да го правиш на таван.според мен си реши проблема с окачен таван който като гледам големината ако са си майсторчета за 1 ден ще ти го направят,пък и както каза колегата и вата ще можеш да си сложиш да не бяга зайчето през зимата и с 1 удар 2 заека. тва е мойто мнение де.....
Yavi - напреднал
Ами това е тавана само на едното помещение, а отчасти и другите са такива, но не е толкова тежко положението. Само да попитам понеже мазилката се отлепи до полоча, трябва ли с нещо да я почистя плочата или да я намажа с нещо? И също така трябва ли да махна останалата част от мазилката, или да се прокопаят канали в мазилката и след това да се поставят профилите? Какви профили, гипсокартон (дебелина) и каква вата? Желая ви безсмъртие :). Благодаря!
impreza - напреднал
ми хубаво е кадето е подпухнало да се добутне до здрава основа за да е по-сигорно на какво слагаш окачвачите.закрепваш ги здраво с анкерпирони слагаш профилите и обкрайчваш стената с U-та вата и инсталации и картон.ватата зависи за какаво искаш да изолираш в магазина ще ти кажат коя ще ти свърши най-добра работа.тва е общи линии само дето остана да го направиш :lol: :lol: :lol: :lol:
crez - майстор
Най-бързо и евтино ще ти излезе, като свалиш цялата мазилка, грундираш и изтеглиш една гипсова шпакловка (гипсово лепипо). Ако бетонната плоча е гладка и без големи неравности.
impreza - напреднал
колега нека все пак да не забравяме че там е задължително да спазиш гъстотата на разтвора щощо ако е прекалено течно ще се свлича а прекалено твърдо може и да се напука и да се втвърди преди да е залепнало хубаво за тавана....
Yavi - напреднал
Здравейте,
Вчера ми се отвори малко свободно време да изчета материалите в сайта свързани с направата на окачен таван. Има много красиви окачени тавани, но моят ще е елементарен. Мазилката я забравям, като вариант защото едва ли ще се справя, а и сигурно след време ще се отлепи пак. Спретнах една схема на едната част на помещението, защото двете части са с еднаква дължина, а по средата има преграда. Чудя се дали ще имам проблем с осветлението, защото искам да поставя в средата от големите продълговати лампи (такива като за офис) и не ми е ясно как ще стане :? (сигурно ще трябва да се хване за плочата и после дупката с нещо да се покрие). Не знам каква дебелина на ГК да използвам (9,5 мм или 12,5 мм), като предвиждам да се сложи вата както казахте. ГК е с размери 1200 x 2500 мм. Прилагам схема. Благодаря ви отново!

Изображение
bobus - помощник
При така направената схема листовете гипсокартон трябва да са точно перпендикулярно на положението което си дал, т.е. да се хващат за CD-тата през 60 см. по дължината си.

Тема "Проблем с таван!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: