Ами какво да ви кажа, явно никой не е чел внимателно статията. Аз също съм голям почитател на санитарния силикон, но той неможе да се боядисва добре с латекс и си личи много грозно на первазите, а проблема на акрилния силикон, е че стяга много бавно и е само за пълнеж. ТОЧНО затова препоръчвам този специален акрилен или и аз непоня вече какъв беше силикон, който е специално за такива первази - мисля че беше на акрилна основа. Той стяга почти веднага с допиране на лайсната и след като изсъхне се боядисва с латекс перфектно и снадките въобще не си личат. Просто исках да споделя опит. При всяко мнение казвам, че съм любител - не искам да се меря с майсторите или да се правя на такъв споко.
masteradmin написа: ТОЧНО затова препоръчвам този специален акрилен ...Той стяга почти веднага с допиране на лайсната и след като изсъхне се боядисва с латекс перфектно и снадките въобще не си личат.Ама, това е съвсем друго! Доколкото си спомням в статията се пропоръчваше да се подпира с нещо, докато изсъхне. Или пак нещо не съм разбрал... Може и да е така.
Иначе е вярно, че обикновеният акрил съхне бавно, но това зависи и от дебелината на лепилния слой. Всъщност, това важи и за силикона, и за ПОЧТИ всеки друг лепилен материал. Колкото е по-дебел, толкова по-малко е началното "носене". В случая този слой би следвало да е части от милиметъра (или поне на големи участъци да е такъв) и да е достатъчен да носи лекия стиропорен перваз. Казвам го, защото ми се е налагало да "лепя" други неща с акрил и впечатленията са ми такива.
Иначе и аз вече на знам какъв съм?!...