Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
masteradmin - майстор
Ами какво да ви кажа, явно никой не е чел внимателно статията. Аз също съм голям почитател на санитарния силикон, но той неможе да се боядисва добре с латекс и си личи много грозно на первазите, а проблема на акрилния силикон, е че стяга много бавно и е само за пълнеж. ТОЧНО затова препоръчвам този специален акрилен или и аз непоня вече какъв беше силикон, който е специално за такива первази - мисля че беше на акрилна основа. Той стяга почти веднага с допиране на лайсната и след като изсъхне се боядисва с латекс перфектно и снадките въобще не си личат. Просто исках да споделя опит. При всяко мнение казвам, че съм любител - не искам да се меря с майсторите или да се правя на такъв споко.
Master_Kenobi - V.I.P.
masteradmin написа:
ТОЧНО затова препоръчвам този специален акрилен ...Той стяга почти веднага с допиране на лайсната и след като изсъхне се боядисва с латекс перфектно и снадките въобще не си личат.
Ама, това е съвсем друго! Доколкото си спомням в статията се пропоръчваше да се подпира с нещо, докато изсъхне. Или пак нещо не съм разбрал... Може и да е така.

Иначе е вярно, че обикновеният акрил съхне бавно, но това зависи и от дебелината на лепилния слой. Всъщност, това важи и за силикона, и за ПОЧТИ всеки друг лепилен материал. Колкото е по-дебел, толкова по-малко е началното "носене". В случая този слой би следвало да е части от милиметъра (или поне на големи участъци да е такъв) и да е достатъчен да носи лекия стиропорен перваз. Казвам го, защото ми се е налагало да "лепя" други неща с акрил и впечатленията са ми такива.

Иначе и аз вече на знам какъв съм?!... :?
Justy - майстор
Пициалното лепило, което предлага Бриколаж е С400 :razz:
Щях да забравя, винаги трябва да се подпира, профилите са много тънки и винаги гледат да ти влязат в носа :lol:
bibiqn - специалист
Аз лепих в къщи такива с обикновен акрилен силикон.За сега не са мръднали. :-D
Savov - специалист
Днес лепих первази с универсален силикон. Пробута ми го продавачката от магазина, където взех лайсните. Голяма гадост е, не правете това у дома. Лепи добре и бързо, но изсъхва прекалено бързо и не остава време да се дооправят фугите. Освен това, подозирам, че няма да може да се боядиса добре. Стои много "гумено" като изсъхне. Използвайте само акрилен!
hricava - специалист
3 години ги лепя с така наречения "течен пирон" на Selsil и нямам никакви проблеми..
Spassow_lbg - специалист
вчера залепих лайстните с този силикон който е директно за стиропор и стана добре, боядисах ги преди да ги лепя и сега трябва да мина само фугите дето съм замазал.

в интерес на истината добре се справих като за първи път.

Останаха ми само едни ъгълчета около камината високо горе където ъглите не са 90градуса а са 45градуса .
Затова искам да помоля за съвет как да ги режа тези лайстни така че да излязат ъглите и да не станат някакси като с левя крак направени. :)

За правите ъгли ползвах два равнобедрени триъгълника, този метод го беше споменал един колега тук в форума и свърши идеална работа, но за 45 градусовите ъгли нямам идея.

Прикачен файл

laistni hol.JPG
laistni hol.JPG (4.85 KиБ) Видяна 7671 пъти
masteradmin - майстор
Ако искаш пробвай да изрежеш триъгълници отзадната страна и да остане един цял перваз който на огънеш по чупката. Аз това съм го правил с подови первази и стана доста добре.
Pooh - майстор
Хммм ... сега ми хрумна и не ми се смейте много - не съм лепил такива первази, но с доста други неща върши работа.

Защо не закрепиш перваза с ... тиксо примерно и не го резнеш по стаената, в смисъл стената да ти грае ролята на водач? Би трябвало да стане според мен, но пак казвам, че не съм го пробвал на практика.
Spassow_lbg - специалист
мерси за помоща, в събота ги налепих и стана добре,
е поиграх си малко за ъглите но ги уцелих накрая.

Тема "Стиропорени лайстни -с какво се лепят?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: