Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Patso_pro - напреднал
Кире, какво ще кажеш за това? Само малко съм променил твоите цветове, защото кафявото ми допада. Според мен дори тъмно кафяво на тавана няма да захлупва стаята, особено ако го комбинираш с мебели в близък нюанс. На проекта съм ти пуснал луните по краищата да светят жълто за по-мека светлина. Въобще разсеяното осветление не само изглежда по-приятно, но и по-малко товари окото. Проблемът е - трябва добре да помислиш как ще разположиш трафовете, защото кабелите от тях до лампите не трябва да са по-дълги от 2-2.50 м. Освен това известно е,че луните горят много ток - една луна прави към 3-4 лв. на месец.
Ако ти е хрумнала идея за някой друг цвят казвай. Аз пробвах в жълто и прасковено, но това стои най-добре.

Прикачен файл

hall.jpg
hall.jpg (56.21 KиБ) Видяна 9553 пъти
kireto1 - специалист
:supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:
Колега много мгного тенкю.
Ама с каква програма го направи страшно готино е
:supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:
а и чак лампите да светят.... :2thumbs: :2thumbs: :2thumbs: думи нямам
Patso_pro - напреднал
Програмата е Chief Architect 10.0, но не мога да направя квадратни луните. Ще опитам да вмъкна готови квадратни луни от друга програма.
kireto1 - специалист
На лявата стена ще има тапет кафяв като тавана ,ама няма да е едноцветен .Нещо шарено с преобладаване на кафявото
kireto1 - специалист
Колеги как е по добре да сложа СД-то на дълго ( 6.30)или на широко на 50 см едно от друго като се има предвид че кафявата лента е широка 70 см

Прикачен файл

12121212.jpg
12121212.jpg (57.78 KиБ) Видяна 9302 пъти
kireto1 - специалист
Честита нова година на всички,с пожелание за много здраве, много нови идеи,хубави и осъществими.

Аз започнах да правя тавана в хола и пак искам нещо да питам ?( старата песен на нов глас )
Сложих дългите успоредни CD (от едната страна ) ,разтоянието м/у тях е 66 см.
През 50 см ще сложа пак CD.Трябва ли да ги хващам посредата с директен окачвач???

Прикачен файл

05012009.jpg
05012009.jpg (131.18 KиБ) Видяна 6416 пъти

Прикачен файл

05012009(001).jpg
05012009(001).jpg (125.46 KиБ) Видяна 6416 пъти
тонито - специалист
Колега кире,един голяяяяям съвет от мен.Допитай се до някой компетентен от форума ,защото като гледам има много ама наистина много голяма вероятност да направиш една още по голям аглупуст(да не кажа да ... едно .... на тавана си/.
evdoki - специалист
Здравей,
Предлагам първо да обиколиш стаята с UD профили, и после да наредиш CD профили през 50 см. Така листовете гипскартон са перпендикулярни на CD профилите. Напречните връзки не се нуждаят от директен окачвачи.
Ако мога нещо друго ще памагам
kireto1 - специалист
evdoki написа:
Здравей,
Предлагам първо да обиколиш стаята с UD профили, и после да наредиш CD профили през 50 см.
Това което съм очертал с ЦД са тази част от гипс картона която ще е най близо ,почти залепен
до тавана.Когато закрия тази конструкция точно където са ЦД от там ще пусна "перде" за второто ниво на тавана

evdoki написа:
Така листовете гипскартон са перпендикулярни на CD профилите. Напречните връзки не се нуждаят от директен окачвачи.
Ако мога нещо друго ще памагам
Аз няма да правя равен таван ,и там го слагам защото тавана е много крив( който живее в стандартен
панел с малка кухня и голям хол ,знае че тавана в хола е особенно КРИВ)
kireto1 - специалист
Моята сага продължава

Прикачен файл

06012009(002).jpg
06012009(002).jpg (154.47 KиБ) Видяна 6325 пъти

Прикачен файл

06012009(001).jpg
06012009(001).jpg (91.36 KиБ) Видяна 6325 пъти

Прикачен файл

06012009(004).jpg
06012009(004).jpg (87.1 KиБ) Видяна 6325 пъти

Тема "окачен таван в хола" | Включи се в дискусията: