Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Михаил Соколов - специалист
hkoko написа:
Скоро не сим купувал но предполагам в момента ще е около 10-15 лв. за квадрат.Продават отделно само профили на линеен метър ,питите можеш да си ги направиш от каквото искаш/стиропор/ например.
Както си намислил да огъваш ламарина недоумявам как ще огънеш "Т" профила и как ще му направиш клипсите в краищата.
Много се извинявам но ще обясниш ли по-подробно какво означава клипси? А Т-профила мисля от 2 Г-та като ги капна.Стиропора 2 см е около 4 лв. 2х1м демек окло 2 лв квм
Стефан написа:
Съгласен. Като гледам от снимката, и ако сам си бил конструктор и изпълнител, явно си човек с опит. Въпреки, че имам леки забележки по конструкцията на фермите. Изчислявал ли си ги, или си работил "на око". Мисля си, че ще направиш това, което си решил. Въпреки съветите, които ще ти бъдат евентуално дадени тук.
Реално погледнато за да го изчислиш точно е доста труд.Просто така да се каже съм (преписал)от 4 5 одавна построени покрива и допълнително съм се презапасил малко и така.
pipbel - майстор
ще ми излезне поне 1200 1300 лв за 80 квм.На това не му викам евтино
Еее, ти хем искаш маймуни да ловиш, хем с трици....
Виж и това , може да ти е полезно, особено при толкова малкия наклон който имаш на покрива

http://www.isotecbg.com/index.php?optio ... &Itemid=52
radoraev - специалист
Слушай какво ще ти изпее сега радиото!
Правих лятото обект(хале от желязна конструкция)----------та какво видях там.............

Тел....сгъната на две като двата и края са по около 10 см. и края на тази огъвка на телта е капната горе със заварчица!
Нанизваха стириопора и после огъваха тази тел в две посоки---на всяко парче стириопор имаше поне по две телчици..........после си лепяха мрежата отгоре и си го шпакловаха.........трудоемко,но съм сигурен че им излезе почти без пари пък и добре стана

Успех!
radoraev - специалист
Стефан написа:
Средните две ферми леко ще провиснат в близката страна от снимката.
С ,,беглите си познания по геометрия" от пръв поглед бих се заклел,че тези ферми нема да мръднат и сантиметър............има фигури свързани с форми на триъгълници,които дават някаква абсолютна здравина си мисля.....чисто визуално тва нема да мръдне извъобще!
radoraev написа:
Слушай какво ще ти изпее сега радиото!
Правих лятото обект(хале от желязна конструкция)----------та какво видях там.............

Тел....сгъната на две като двата и края са по около 10 см. и края на тази огъвка на телта е капната горе със заварчица!
Нанизваха стириопора и после огъваха тази тел в две посоки---на всяко парче стириопор имаше поне по две телчици..........после си лепяха мрежата отгоре и си го шпакловаха.........трудоемко,но съм сигурен че им излезе почти без пари пък и добре стана

Успех!
Много благоадря за идеята.Струва ми се че е много добра.Мисля си ако не го шпакловам ами само да замажа пролуките между стиропорите или пък да ги направя предварително със зъп и да се захапват едно върху друго.
solo5 - майстор
Михаил Соколов написа:
Мисля си ако не го шпакловам ами само да замажа пролуките между стиропорите или пък да ги направя предварително със зъп и да се захапват едно върху друго.
защо не ползваш фибран, има с такъв профил, който застъпва :roll:
solo5 написа:
Михаил Соколов написа:
Мисля си ако не го шпакловам ами само да замажа пролуките между стиропорите или пък да ги направя предварително със зъп и да се захапват едно върху друго.
защо не ползваш фибран, има с такъв профил, който застъпва :roll:
Ами каква е разликата в цената? Защото предполагам че няма да е много трудно с едно коларско ножче и една Г-образна ламарина 1х1см 2 м за шаблон да го направя.
Master_Kenobi - V.I.P.
Михаил Соколов написа:
Ами каква е разликата в цената?
Ами, не се ли усещаш малко нахален!
Ми, мръдни си г*за до някой магазин и виж разликата. От`де знаем в твойто град/село кви са ви цените. Не си благоволил дори да напишеш в профила от къде си. :sad:
Master_Kenobi написа:
Михаил Соколов написа:
Ами каква е разликата в цената?
Ами, не се ли усещаш малко нахален!
Ми, мръдни си г*за до някой магазин и виж разликата. От`де знаем в твойто град/село кви са ви цените. Не си благоволил дори да напишеш в профила от къде си. :sad:
Ами не съм от столицата нито от покраинините и,от Пловдив съм :lol:

Тема "Най-ефтиния таван ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: