Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
velsi - Почетен майстор
Аз 700 вата осветление не си слагам та ако ще да ми проектира Хеопсовата пирамида на пода. Колега осъзнай се малко. Толкова ми харчи климатика.
masteradmin - майстор
Ако мога и аз да се включа в дискусията, звездно небе се прави с фибровлакна, които се разполагат по тавана(под замазката) и всички водят само да една крушка, която при малко повече фантазия може да прави така, че звездите да премигват да светят по-силно, по-слабо или в различен цвят. При всички положения нямат нищо общо с осветлението, тъкмо обратното те са ефетни само при загасени лампи. А колкото до светодиодите съм леко разочароват - за нова година правих една "завеса" от светодиоди. Изгоря един и край - една четвърт от украсата отиде(бях ги направил на четри кръга) , а още по - лошото е че изгоря след около 3 часа светене...............
За повече инфо виж тези два сайта:Сайт1 Сайт2

П.П. Ето и няколко снимки на мойте любими опънати тавани:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
sstefanov - майстор
Според мен е най-добре за повечето "звезди" да използваш светодиоди.
Даже може да избереш модели "cold white" и "warm white" с различни диаметри и да получиш различни оттенъци на звездите.
Виж например тук:
http://stores.ebay.com/Shop4leds

За изгарянето им мисля, че няма за какво да се притесняваш. Ако са правилно проектирани и свързани със сигурност ще надживеят тавана.
T.Denchev - напреднал
Уха... тия тавани или поне повечето са наистина произведение на изкуството, да им завиди човек на хората, дето си ги гледат :). Благодаря за снимките и сайтовете, въпреки че руският не ми е силната страна :), това с фиброоптиката и аз си го мислех, но все пак тука става въпрос и за малко основно осветление, тъй като повечето луни са по периферията в едната страна и затова някакси не се връзва... пък и сигурно като цена ще е супер много пари, нямам идея колко, но сигурно ще е много. Инак за светодиодите и аз си ги мислех и наистина смятам, че ако примерно се сложат 60-ина на брой пак ще има хубав ефект, ще има и нормалнилуни макар и не много големи като основно осветление и консумацията на ток ще спадне драстично до примерно около 300 вата. Видях и тези, които се продават в еБей, не знам до колко мога да вярвам на така закупена стока (не че не обичам да пазарувам онлайн). Дали в София някъде се продават с такова или поне близко разнообразие, та да хвърля едно око и да видя реалните цени тука как са... Благодаря отново на всички отзовали се :!:
Илиян Илиев™ - майстор
То няма ли малко да си загуби смисъла след като е основно осветление? Имам предвид, че ще дойде малко силничко за очите за да му се порадва човек.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:23 am, променено общо 1 път.
T.Denchev - напреднал
Е това реших да го направя като отделя страничните луни от небето на два ключа и за небето да бъде регулаторен, така че примерно да може само то да светва и съответно да се регулира силата на светене така че да може да бъде и като декоративно, а не само като основно. Ще видим утре какво ще кажат електричарите, дано да може да се постигне и с един куршум да ударя два заека :)
БАШ МАЙСТОР - специалист
незнам кой ти пълни главата с глупости,но невиждам никакъв проблем да се направи , по скоро проблем е от къде ще намериш стъклена вата ,а и за какво ти е?сложи си минерална!
Няма как да ти прегреят компонентите по простата причина че халогенната ампула на звездата е ВЪНШНА !
Проекта се прави след нанасяне на чертежа ,на ЦДтата!
Прокарването на кабелите ще е забавление, но се прави!
Това че е над киловат да не те плаши,почти всички мои проекти са над, и до сега проблеми не е имало!
Единственния проблем е естетическата страна на проекта,малка ти е площа ,за този ефект се иска голяма площ и височина, прекалено претрупване се получава,най малката звезда е 2см.Представи си какво би се получило ако хвърлиш шепа кабарчета в кутия от обувки, е това ще се получи с тавана ти ,
Ако това все пак не те притеснява,действаи, следващия размер звезда е 4 см.разиграй ги ватово 10/20вата,пусни съзвездията на различни кръгове,задължително димируеми, лягай на пода със една сопа и почвай тука,тука.тука! :roll:

Чакаме снимки :?:

а за диодните пана,взимате стиропорен тапет лепите двустранно кухненско алуминиево фолио,после пак тапет от двете страни и става сандвич ,лепите на тавана отгоре плат ,захранвате двете страни,диодите ,едното краче изолирате в основата ,другото подрязвате ,всичко това се съобразява с дебелината на изолатора във случая тапета ,и ви остава да бодете и местите наволя където искате ,Воала :idea:
Pooh - майстор
БАШ МАЙСТОР написа:
...

а за диодните пана,взимате стиропорен тапет лепите двустранно кухненско алуминиево фолио,после пак тапет от двете страни и става сандвич ,лепите на тавана отгоре плат ,захранвате двете страни,диодите ,едното краче изолирате в основата ,другото подрязвате ,всичко това се съобразява с дебелината на изолатора във случая тапета ,и ви остава да бодете и местите наволя където искате ,Воала :idea:
Наистина ми стана интересно.
Правил ли си го или само предполагаш, че ще стане? При пробиването на фолиото няма ли опастност и да не се получи добър контакт с крачето на диода (само гадая в момента и не се заяждам, наистина ми се струва много добра идея и вече мисля как може да се осъществи на по-голяма площ)? Как според теб, би трябвало да се навържат диодните пана за площ от, да кажем, 50м2, защото едно само по себе си е с малка площ, или аз не разбрах точно идеята? Захранването също малко ме притеснява като изпълнение - няма ли опастост от ... скъсване на фолиото в контактната област? Подаваната мощност 12V ли би трябвало да бъде?

Извинявам се ако досаждам, но ако имаш отговори на горните въпроси, наистина ще се радвам да ги прочета, защото както го каза звучи наистина лесно и най-вече евтино изпълнимо, а ефекта си го бива. :)
T.Denchev - напреднал
Да наистина интересна идея, то това се корени и замисъла на DIPLine :) Просто домашно изпълнение... Инак за ватата, като резултат нямам представа каква е разликата между стъклена и минерална - за мен е важен крайния резултат, казаха ми просто, че ще прегряват трафовете, заради ватата около тях. За мощността на осветлението, не че се притеснявам от киловатите просто не ми се иска да има такава голяма консумация за едното осветление, като че ли не си заслужава толкова. Инак относно проекта луните съм ги разполагал според мащабите на картинките и това как са излезнали звездите на снимката, но това не значи, че ще се използва този размер за всяка една от луните. И наистина не е голямо мястото, но все пак не е кой знае какво - едно съзвездие и според мен като се направят на 85% със светодиоди няма да е толкова претоварено... не съм добър с 3дс макса да го видя как ще излезе наистина, ама ще видим :)

Тема "Проект за осветление на таван - помощ със звездното небе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: