• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
tassel - специалист
Аз съм го правил това точно с итонг. Имах един висящ комин, който ме дразнеше много и го махнах. Едно парче итонг, предварително шпакловано от горната страна с флексово лепило, после лепило отстрани, някаква подпора, докато дръпне, шпакловка отдолу и това е. :) Предстои ми тази есен още един комин да правя така.
LKK - специалист
pgg_bs написа:
Виждам
След като виждаш светлина, твоя е грижата да сложиш подходяща шапка, за да престанеш да я виждаш "светлината".

Моли се на господ някой от комшиите над теб да не реши да ползва комина, защото при разпалването се образува конденз, който се стича и познай къде ще отиде. Може да им скроиш номера с "шапката на Баш Майстора", за да ги демотивираш да си ползват комина.
Илиян Илиев™ - майстор
За да се избегне просмукване на вода го затискаш веднъж на около 50-60 см над нивото на комшийския под, втори път на около 20-30 см над чуждия под и трети път на твойто ниво.

За по-голяма сигурност увеличаваш слоевете.

По този начин, ако почне да излиза вода комшията ще се убеди, че комина е ненужен и ще го бутне.

Лошото е че след бутането на комшийския комин може да се стигне до саморазправа от негова страна след асимилиране на съдържанието в комина.

Ако саморазправата е само устна можеш да му кажеш спокойно : - Бе аз нали те помолих с добро да го буташ. - и му намигаш така :wink:

Ако саморазправата е физическа може да го съдиш.

п.п. А сега по-сериозно: Няма начин да направиш добра хидроизолация без да я положиш отгоре. Дори и да успееш по някакъв начин, за да бъде ефективна и да не ти просмуква по краищата на запушената дупка трябва да е над нивото на комшийския под, но пък ще просмуче на него.

п.п.п. Една добра шапка, както са споменали колегите и нема ядове.
pgg_bs - помощник
Мерси, ще пооформим шапката горе
dimitar2s - специалист
Може би късно се включвам в темата, но все пак ...

Щом виждаш светлина в отвора, а комшията отгоре няма отвор, може би сградата ви е строена с индивидуални комини. Това си личи по големината на комина - ако нараства с нарастването на етажите на горе, значи е така. В такъв случай нямаш никакъв проблем - запушваш отвора на комина отгоре и забравяш. А отдолу си го замазваш както си решиш.

В другия вариант - преди 8-9 години дойдох да живея на втория етаж на къща. Между кухнята и банята имаше двоен комин, който свършваше на моя етаж (комшиите отдолу явно са го бутнали по-рано). Отначало не мислех да го махам, но при свалянето на плочките цялата стена рухна и с нея и комина. За да не губя ползата от него, реших да го ползвам за отдушник. Направих нещо като кутия от газобетон, като залепвах тънки тухли към тавана и отдолу. Два отвора и от тогава към единия комин духа вентилатора от банята, а към другия, аспиратора от кухнята. До сега не съм имал проблеми с влага. Явно количеството й, което може да проникне през един такъв отвор не е фатално.

Това и ме подсети, ако другите не го ползват като комин, пречи ли ти нещо да го ползваш за вентилация?

Успех
lotosf - специалист
Аэ пък се чудя защо си се блъскал иэлишно.Сигурен съм че тоя комин не е эаемал кой знае каква част от площа на стаята ти и не ти е пречел чак толкова само си си отворил иэлишна работа.Ако бях на твоя място вместо да го събарям тоэи комин щях да го превърна във ефектна декоративна колона и щеше да стане супер.Нищо все пак успех в запушването на комина.
  • 1
  • 2

Тема "Запушване отвор съборен комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: