• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
stokie - специалист
Как разбра, че не са здрави? Има ли мазилка на стената, ако има да не е по-дебела от дължината на дюбелите?
По принцип биеш си с 6/35 дюбели ако някои ти се стори хлабав слагаш рапидка. Но ми се струва, че тука ще имаш по-голям проблем от слагането на UD-та. Сигурно окачвачите ще ги слагаш на гредоред трябва да видиш какво е състянието на гредореда ако има такъв.
Относно рапида в тухла директно трябва да се види :) , рапида в мазилка съм правил ама директно в тухла :?
ppeettiioo - специалист
Рапидките ,каде ги завивате ?Аз съм завивал на 2-3 см в от страни на дюбела, директно в мазилката , но без да превъртат,нямам им много доверие.Относно тухлата,не е много здрава,защото е правена в домашни условия и не е пресована преди да се пече.
The_FAN - специалист
Навиват се между пирона и пластмасата на дюбела.
Идеята е да разтворят повече дюбела и да уплътнят мааааалко по-големият отвор, който се получава при пробиването на тухли.

Но най-добре да не работиш със стандартните пирон дюбели, а да си вземеш такива каквито колегите ти препоръчват.
:wink:
stokie - специалист
Аз съм късал глави на рапиди в мазилка, колко по-здраво от това? :lol:

А при каква температура са ги пекли? Че не са били пресовани предполагам не е особено фатално, повечето от къщите правени с такива тухли са все още здрави и читави.
ibogdanov - специалист
ppeettiioo написа:
С какво да закрепя UD профилите за тухлена стена.Къщата е от 60-те и тухлите не са достатъчно здрави .
имам подобен проблем - при мен са тухли 4'ки и са доста некачествени.
Проблема го реших с дюбели са тухли на видира.
иам ги във вариант с винт и с болт.
Изображение
ако имаш притеснение, че няма да държи може да ползващ химически анкер. но ми се струва доста скъпо и непрактично

ето линк към сайта, ако се разходиш до склада им ( в Надежда ) може да попаднеш на собственика. Много разбран човек и винаги е готов да те консултира. Аз поне съм много довелен от нещата, които съм вземал от тях, и от акъла дето ми го дават по разните завъртяни задачки.
http://www.vidira.org/site/dubeli_plast.php#

забравих да те подсетя - като пробиваш отворите в тухлите ИЗКЛЮЧИ удара на бормашината. Иначе тухлата се разтрошава и става грандиозно мазало.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за UD профили" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: